Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 19 – 20 юни 2021 в Пловдив
Share

За всички деца и родители, които биха искали да посетят спектакъл, образователна работилница или друго забавление на открито или закрито, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в празничните почивни дни 19 – 20 юни 2021 г. в Пловдив.


Събития на открито

Безплатно: До края на седмицата ще продължи популярният литературен фестивал Пловдив чете 2021, част от който е и Алея на книгата – Пловдив 2021. На пл. „Централен“ са разположени шатрите на около 50 водещи издателства и търговци на книги, които предлагат разнообразни заглавия. В близост е обособен Литературен кът, в който всеки ден има четения, презентации, ателиета за деца. В събота и неделя доброволци на „Пловдив чете“ ще забавляват малчуганите в работилничка за апликиране и рисуване.

На площад Централен през месец юни гостува Виенско колело, високо над 33 м. Цената е 10 лв. на возене.

Събития в страната

Безплатно: Ако решите да пътувате за уикенда, може би ще ви е интересно да посетите Ден на отворените врати в Националната астрономическа обсерватория “Рожен”. Събитието традиционно се провежда на този ден всяка година и посетителите имат възможност да разгледат най-големия астрономически комплекс в Югоизточна Европа и неговите съоръжения, сред които двуметров телескоп, да се срещнат с екипа на обсерваторията и да научат какви научни задачи му предстоят.

Безплатно: За най-малките почитатели на джаза и техните родители в популярния летен джаз фестивал е включено и детско матине: Джаз за деца @ Jazz под звездите на Деветашкото плато. То ще бъде в неделя, 20 юни, с вход свободен.

Спектакли и забавления

19 юни, събота

10:30 и 11:45 ч.

Мързеливата пчеличка (куклен театър) – Държавен куклен театър Пловдив

21:00 ч.

Кино под звездите: Астерикс: Тайната на вълшебната отвара – Парк „Белите брези“, Кичук Париж

20 юни, неделя

10:30 и 11:45 ч.

Безопасна приказка (куклен театър) – Държавен куклен театър Пловдив

21:00 ч.

Кино под звездите: Великото пътешествие – парк „Рибница“

Вижте също заглавията в Детска киноседмица 18 – 24 юни 2021 в Пловдив. Новата премиера е семейната фентъзи анимация от Дисни „Лятното приключение на Лука“.

Образователни събития

От първия юнски уикенд започва вторият Месец на децата в музеите на Пловдив: РЕКАТА И ТЕПЕТАТА, с участието на Историческия музей, Археологическия музей, Природонаучния музей, Етнографския музей, Градската художествена галерия и Народната библиотека „Иван Вазов“. Освен посещението на експозициите, децата ще могат да се включат в различни игри и занимания, да творят, както и да получат подаръци. В Природонаучния музей всеки уикенд има вход свободен и научен подарък за децата до 7 години, а в Градската художествена галерия тази седмица ще могат да рисуват хълмовете на Пловдив.

Безплатно: Всяка събота от юни до октомври в Къщата на Верен Стамболян в Стария град ще има открити демонстрации и обучителни ателиета със Стъклодувно Ателие Иван Станев. Заниманията са подходящи за малки и големи, които искат да се потопят в света на магията на стъклодухането или да направят първи стъпки в този изящен занаят. Демонстрационните ателиета са безплатни, а за обучителните се плаща такса 10 лв. на час.

По време на Дни на отворените врати в Логопедичен Център С-ИВВЕНА през юни специалисти ще дават безплатни диагностични консултации и оценка за детското развитие. По линка вижте контакти за записване.

АмаКидс Пловдив кани деца с интерес към приложните изкуства в Лятна морска работилничка на 20 юни, неделя. Децата ще изработят албум с шейкър елемент на тема море, слънчеви очила, сладолед и други интересни неща.

Ако все още не сте намерили занималня за малкия си ученик през лятото, вижте нашия списък:
Летни Училища, Занимални, Лагери, Ваканция 2021

Вижте също нашите предложения за разходка в парковете на Пловдив:

На разходка с децата в Пловдив: Парк „Розариум“
На Разходка С Децата В Пловдив: Гребната База
На Разходка С Децата В Пловдив: Парк „Лаута“
На Разходка С Децата В Пловдив: Крайбрежна Алея Марица Юг
На Разходка С Децата В Пловдив: Цар Симеоновата Градина
На Разходка С Децата В Пловдив: Бунарджика

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в Пловдив, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Ако организирате събития, вече можете и самостоятелно да публикувате информация за тях в ПоПоТам Пловдив:
http://plovdiv.popotam.bg/za-organizatori-publikuvayte-sami-vashite-sabitia

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *