Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 12 – 13 юни 2021 в Пловдив
Share

За всички деца и родители, които биха искали да посетят спектакъл, образователна работилн ица или друго забавление на открито или закрито, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в празничните почивни дни 12 – 13 юни 2021 г. в Пловдив.


Събития на открито

Безплатно: В съботния ден на 12 юни на Гребната база ще се проведе Национален крос „Олимпийски ден“. Състезанията по бягане ще бъдат в 25 възрастови групи, от детската градина до най-големите. За малките художници от 1 до 6 клас също ще има конкурс за рисунка.

Безплатно: По същото време пред Военния клуб предаването „Ася в страната на талантите“ ще очаква публика за традиционното си парти в началото на лятото “Здравей, Лято!” с Деликатес Житница. Освен изпълнения на талантливи пловдивски деца ще се разиграе и томбола с награди.

Безплатно: В неделя по обяд на лятната сцена пред Община Пловдив самодейни състави за арменски танци и музика от цялата страна и чужбина ще представят красотата на фолклора на тази страна: Четвърти международен фестивал „Здравей, Армения“

На площад Централен през месец юни ще гостува Виенско колело, високо над 33 м. Цената е 10 лв. на возене.

Спектакли и забавления

12 юни, събота

10:30 и 11:45 ч.

Дракончето с теменужените очи (куклен театър) – Държавен куклен театър Пловдив

17:00 ч.

Цирк Арлекино в Пловдив – жк Смирненски, до жп прелеза

13 юни, неделя

10:30 и 11:45 ч.

Педя човек – лакът брада (куклен театър) – Държавен куклен театър Пловдив

21:00 ч.

Кино под звездите: Великото пътешествие – парк „Рибница“

Напоследък в кината почти всяка седмица има премиерно заглавие. След „Семейството на Голямата стъпка“, „Повелителят на драконите“ и „Неукротимият Спирит“ от днес идва редът и на новото приключение „Зайчето Питър: По широкия свят“! Вижте повече за филмите на големия екран:
Детска киноседмица 11 – 17 юни 2021 в Пловдив

Образователни събития

От първия юнски уикенд започва вторият Месец на децата в музеите на Пловдив: РЕКАТА И ТЕПЕТАТА, с участието на Историческия музей, Археологическия музей, Природонаучния музей, Етнографския музей, Градската художествена галерия и Народната библиотека „Иван Вазов“. Освен посещението на експозициите, децата ще могат да се включат в различни игри и занимания, да творят, както и да получат подаръци.

Безплатно: Всяка събота от юни до октомври в Къщата на Верен Стамболян в Стария град ще има открити демонстрации и обучителни ателиета със Стъклодувно Ателие Иван Станев. Заниманията са подходящи за малки и големи, които искат да се потопят в света на магията на стъклодухането или да направят първи стъпки в този изящен занаят. Демонстрационните ателиета са безплатни, а за обучителните се плаща такса 10 лв. на час.

Offline Cafe поставя началото на нов клуб за малки и големи хора със сръчни ръце: Offline Craft Club – декорирай на кафе. Заниманията ще бъдат в събота преди обяд и участниците ще се запознаят с различни техники, знания и крафт умения.
На следващия ден на същото място пък ще е първата среща от Деца Гиганти – програма за финансова култура за деца. Участието е безплатно, но се изисква мотивационно писмо за кандидатстване. Подходящо за деца над 11 г.

Ако все още не сте намерили занималня за малкия си ученик през лятото, вижте нашия списък:
Летни Училища, Занимални, Лагери, Ваканция 2021

Вижте също нашите предложения за разходка в парковете на Пловдив:

На разходка с децата в Пловдив: Парк „Розариум“
На Разходка С Децата В Пловдив: Гребната База
На Разходка С Децата В Пловдив: Парк „Лаута“
На Разходка С Децата В Пловдив: Крайбрежна Алея Марица Юг
На Разходка С Децата В Пловдив: Цар Симеоновата Градина
На Разходка С Децата В Пловдив: Бунарджика

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в Пловдив, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Ако организирате събития, вече можете и самостоятелно да публикувате информация за тях в ПоПоТам Пловдив:
http://plovdiv.popotam.bg/za-organizatori-publikuvayte-sami-vashite-sabitia

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *