Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 5 – 6 юни 2021 в Пловдив
Share

За всички деца и родители, които биха искали да посетят спектакъл, образователна работилн ица или друго забавление на открито или закрито, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в празничните почивни дни 5 – 6 юни 2021 г. в Пловдив.


Събития на открито

Безплатно: Програмата на MOVEWeek Пловдив 2021 за съботния ден на 5 юни ще бъде почти изцяло посветена на децата. За тях ще има демонстрации и занимания по танци, спортове, кондиционна тренировка, както и екопрограма с куклен театър, игри, работилнички и пикник.

Безплатно: На 5 юни, събота, на две места в града ще се проведе инициативата Книги за смет: Пловдив – на пл. „Централен“, пред Военния клуб и на паркинга пред магазин Кауфланд на Пещерско шосе. Срещу килограм предадена пластмаса ще получите книга по избор, като се предлагат и две детски книжки.

От 3 до 6 юни на Младежкия хълм ще очаква своите посетители Plovdiv Food Park Festival 2021. Организаторите обещават много забавления за всички, включително лунапарк. Вход свободен

От началото на юни е отворен Въжен парк Лаута за деца до 11 г., с работно време всеки ден от 10:00 до 20:30 ч.

На площад Централен през месец юни ще гостува Виенско колело, високо над 33 м. Цената е 10 лв. на возене.

Дим в главата (уличен спектакъл) е флашмоб, в който чрез средствата на клоунадата и танца актьорите ще привличат минувачите по ул. „Иван Вазов“ към проблемите на опазването на културното наследство и в частност тютюневите складове.

Народен събор Пловдив 2020 ще събере изпълнители и почитатели на народната музика и танци в парк „Лаута“ на 5 и 6 юни.

Спектакли и забавления

5 юни, събота

10:30 и 11:45 ч.

Голямото пътешествие на малкото крокодилче (куклен театър) – Държавен куклен театър Пловдив

11:30 ч.

Празник за цялото семейство: Къде ми са детските книжки – вход свободен – Бунарджика

17:00 ч.

Цирк Арлекино в Пловдив – жк Смирненски, до жп прелеза

6 юни, неделя

10:30 и 11:45 ч.

Не си търси белята (куклен театър) – Държавен куклен театър Пловдив

17:00 ч.

Цирк Арлекино в Пловдив – жк Смирненски, до жп прелеза

На големия екран тази седмица отново има премиера за деца. Това е анимационният филм „Непокорният Спирит“, който разказва история за смело момиченце и необикновен кон, търсещи пътя към свободата. Вижте подробности за програмата на кината: Детска киноседмица 4 – 10 юни 2021 в Пловдив

Образователни събития

От първия юнски уикенд започва вторият Месец на децата в музеите на Пловдив: РЕКАТА И ТЕПЕТАТА, с участието на Историческия музей, Археологическия музей, Природонаучния музей, Етнографския музей, Градската художествена галерия и Народната библиотека „Иван Вазов“. Освен посещението на експозициите, децата ще могат да се включат в различни игри и занимания, да творят, както и да получат подаръци.
Още информация: Месец на децата в музеите на Пловдив – на 5 и 6 юни в Етнографския музей

Част от инициативата е и организираното от Природонаучния музей събитие, посветено на астрономията. Акцентът в него е новото космическо шоу „Космическият устрем на Европа“, което посетителите на музея ще могат да гледат в планетариума, а през целия ден в съседната Дондукова градина ще има научни работилници за деца и възрастни: Астрономически работилници на открито и ново планетарно шоу

Безплатно: До края на предстоящия уикенд ще продължи и Празник на детето в Стария град. По линка вижте програмата за 5 – 6 юни

„Оцвети Старинен Пловдив: стенописи” е четвъртото тематично ателие, организирано от  Националния институт за недвижимо културно наследство. То кани малки любители на рисуването, дизайна и архитектурата на 5 юни да се запознаят по-отблизо със стенописното наследство на Стария град и да сътворят собствена арт инсталация.

Безплатно: До 6 юни ще продължи Седмица на детето в Plovdiv Plaza, като и в двата дни на уикенда ще има семейни работилници за сапунени балони.

Безплатно: От 1 до 6 юни ще продължи Детски празник в Мол Пловдив с National Geographic KIDS Клуб Малки Откриватели. За любопитните малчугани са подготвени пет тематични къта: роботика, химична лаборатория, народни обичаи и танци, Пловдив днес и утре.

Ако все още не сте намерили занималня за малкия си ученик през лятото, вижте нашия списък:
Летни Училища, Занимални, Лагери, Ваканция 2021

Вижте също нашите предложения за разходка в парковете на Пловдив:

На разходка с децата в Пловдив: Парк „Розариум“
На Разходка С Децата В Пловдив: Гребната База
На Разходка С Децата В Пловдив: Парк „Лаута“
На Разходка С Децата В Пловдив: Крайбрежна Алея Марица Юг
На Разходка С Децата В Пловдив: Цар Симеоновата Градина
На Разходка С Децата В Пловдив: Бунарджика

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в Пловдив, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Ако организирате събития, вече можете и самостоятелно да публикувате информация за тях в ПоПоТам Пловдив:
http://plovdiv.popotam.bg/za-organizatori-publikuvayte-sami-vashite-sabitia

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *