Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 23 – 24 януари 2021 в Пловдив
Share

За всички деца и родители, които биха искали да посетят спектакъл, образователна работилница или друго забавление на открито, закрито или онлайн, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 23 – 24 януари 2020 г. в Пловдив.

Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърдят провеждането на събитието.


Събития на открито

На пл. „Централен“, пред Военния клуб работи Ледена пързалка Пловдив. Тя е с площ над 2000 кв. м и ще посреща посетители всеки ден до 24 януари, с работно време от 10 до 22 часа, на сесии от 2 ч., с почивки за почистване и дезинфекция. Цената за една сесия е 8 лв., предлагат се и абонаментни карти. За кънки се доплаща 2 лв., а номерата започват от 25.


Онлайн събития за деца

Безплатно: Продължава записването за популярното състезание за деца от всички класове „Математика без граници“ – зимен кръг. Самият турнир ще се проведе на 3 февруари, в междусрочната ваканция.

Безплатно: До края на месеца ще продължи конкурсът Песенни листа, в който могат да участват слабовиждащи или незрящи деца. Те трябва да създадат своя аудио творба, вдъхновена от звуците на природата.

Образователни събития

Отново Безплатен вход и ателиета за деца до 7 г. в Регионалния природонаучен музей – на 23 и 24 януари. Децата ще могат да разгледат богатата експозиция на музея и да участват в творчески ателиета, свързани с животните и природата, а накрая ще получат и подарък – минерал от магазинчето на музея.


Спектакли и забавления


23 януари, събота

10:30 и 11:45

Приключение с маймунка (куклен театър) – Държавен куклен театър Пловдив

11:00

Снежанка и седемте джуджета (мюзикъл) – Опера Пловдив


24 януари, неделя

10:30 и 11:45

Палечка (куклен театър) – Държавен куклен театър Пловдив

11:00

Снежанка и седемте джуджета (мюзикъл) – Опера Пловдив

Музикални Приказки: Петльо И Боичките – Къща за музикални вълшебства Дивизи

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в Пловдив, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Ако организирате събития, вече можете и самостоятелно да публикувате информация за тях в ПоПоТам Пловдив:
http://plovdiv.popotam.bg/za-organizatori-publikuvayte-sami-vashite-sabitia

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *