Какво да правим с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 5 – 6 декември 2020 в Пловдив
Share

До 21 декември са в сила ограничителни мерки във връзка разпространението на коронавирус. Всички детски учебни заведения и центрове трябва да прекъснат работа, забраняват се и всякакви културни и спортни прояви с публика, с изключение на театралните представления. В така създалата се обстановка голяма част от планираните събития се отменят, а други се провеждат онлайн. За всички деца и родители, които биха искали да посетят спектакъл, образователна работилница или друго забавление на открито, закрито или онлайн, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 5 – 6 декември 2020 г. в Пловдив.

Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърдят провеждането на събитието.


Събития на открито

От 1 декември на пл. „Централен“, пред Военния клуб отвори Ледена пързалка Пловдив. Тя е с площ над 2000 кв. м и ще посреща посетители всеки ден до 24 януари, с работно време от 10 до 22 часа, на сесии от 2 ч., с почивки за почистване и дезинфекция. Цената за една сесия е 8 лв., предлагат се и абонаментни карти. За кънки се доплаща 2 лв., а номерата започват от 25.

Идея за разходка: На пл. „Стефан Стамболов“ пред сградата на Община Пловдив вече грее градската коледна елха, а в близост са разположени и светещи дръвчета. Много родители с малки деца посещават мястото, за да се порадват мъниците на украсата и да си направят красиви снимки.


Онлайн събития за деца и бебета

Коледната ИГРА на Академия за Развитие на Интелекта AMAKids – Пловдив приканва децата да се включат с коледна рисунка, картичка или играчка, а най-добрите ще получат награди ваучер за пазаруване и безплатни занимания в детския център. Изпращайте творбите си до 15 декември.

На 5 декември, събота, ще се проведе Математически турнир „Иван Салабашев“. В него могат да се включат всички деца от 1 до 12 кл., които са заявили участие и платили такса от 6 лв. предварително.

Онлайн МУЗИКА ЗА МЪНИЦИ ПЛЮС е актуалното предложение на Къща за музикални вълшебства Дивизи. Добре дошли в заниманието са всички мъници на възраст от 0 до 5 г., както и членовете на техните семейства. Свържете се предварително с организаторите за указания как да се присъедините.

Всяка сряда и събота Щура лаборатория провежда новата си Онлайн научна работилничка за деца Фокуси – разфокуси. Желаещите да участват деца трябва да се свържат с организатора, за да им изпрати материали, а след това всички заедно провеждат експериментите в онлайн среща. Заниманията са подходящи за деца от 5 г.

В Dance Studio Magnifique започват онлайн занимания за деца по балет и модерни танци. Класически балет за начинаещи от 4 год. ще се провежда в събота, а през седмицата ще има и занимания по балет за най-малките, от 2,5 г.


Спектакли и забавления

Всеки четвъртък, събота и неделя до 20 декември Дядо Коледа идва в кукления театър! Заедно със Снежанка те ще се срещат с децата след всяко представление, а ако искате, детето ви може да получи коледния си подарък си лично от добрия старец. По линка вижте къде и кога трябва да предадете подаръка, както и програмата на театъра за месеца.

5 декември, събота

10:30 и 11:45

Дядо Коледа, къде си? – Държавен куклен театър Пловдив

6 декември, неделя

10:30 и 11:45

Най-хубавият подарък (куклен театър) – Държавен куклен театър Пловдив.


Образователни събития за деца и бебета

За поредна година Български пощи се наемат да посредничат между децата и Дядо Коледа. Най-красиво писмо до Дядо Коледа – конкурс на Български пощи започна на 12 ноември и ще продължи точно месец. Всяко дете, което изпрати писмо до вълшебния старец при спазени условията на конкурса, ще получи отговор, а най-добре оформените и трогателни писма ще бъдат наградени от организатора.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Вижте също идеи за игри у дома:
Забавни игри за деца и родители у дома
Забавни игри за родители и деца вкъщи 2
Подвижни игри за родители и деца у дома

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в Пловдив, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Ако организирате събития, вече можете и самостоятелно да публикувате информация за тях в ПоПоТам Пловдив:
http://plovdiv.popotam.bg/za-organizatori-publikuvayte-sami-vashite-sabitia

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *