Какво да правим с децата през почивните дни 21 – 22 ноември 2020 в Пловдив?
Share

За семействата, които ще останат в града през уикенда и биха искали да посетят спектакъл, работилничка или друго забавление на открито, закрито или онлайн, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители в почивните дни 21 – 22 ноември 2020 г. в София.

Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърдят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: Сдружение 365, което организира популярните образователни обиколки Free Plovdiv Tour на английски език, всяка събота ще провежда и турове на български език по по-малко познати маршрути. Темата на 21 ноември е Османско наследство на Пловдив. Срещата е в 11 ч. пред Община Пловдив, като е желателно предварително записване.

Всяка неделя при хубаво време „База“ провежда Ролери и Кънки Уроци За Деца на открито на пл. „Съединение“. Ако желаете да се присъедините, бъдете там малко преди началото на заниманието с необходимата екипировка.

Онлайн събития

Безплатно: До края на седмицата, 22 ноември, продължава Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели 2020, в който ИКЕА кани всички малки фантазьори и художници от 1 до 12 г. да нарисуват свой въображаем приятел и изпратят рисунката онлайн. Най-интересните творби ще бъдат пресъздадени в плюшени играчки.

Всяка сряда и събота Щура лаборатория провежда новата си Онлайн научна работилничка за деца Фокуси – разфокуси. Желаещите да участват деца трябва да се свържат с организатора, за да им изпрати материали, а след това всички заедно провеждат експериментите в онлайн среща.

Спектакли и забавления

21 ноември, събота

10:30 и 11:45

Пинокио (куклен театър) – Държавен куклен театър Пловдив

17:00

Цирк Арена в Пловдив – Асеновградско шосе, срещу Спортен комплекс „Академик“

22 ноември, неделя

10:30 и 11:45

Чук и Пук (куклен театър) – Държавен куклен театър Пловдив.

17:00

Цирк Арена в Пловдив – Асеновградско шосе, срещу Спортен комплекс „Академик“

От 14 ноември 2020 кината Арена съвместно с фестивала „Златен кукер“ започват кампания Киноклуб Детско утро – Анимацията е вълшебство, която ще продължи до края на юни 2021 г. Всяка събота от 11 ч. срещу билет от 5 лв. за двама зрителите ще гледат селекция детски анимационни филми. По линка вижте програмата до края на декември. На 21 и 22 ноември гледайте Анимакидс 1 2D компилация и Смърфовете 1 3D.

Образователни събития за деца и бебета

За поредна година Български пощи се наемат да посредничат между децата и Дядо Коледа. Най-красиво писмо до Дядо Коледа – конкурс на Български пощи започна на 12 ноември и ще продължи точно месец. Всяко дете, което изпрати писмо до вълшебния старец при спазени условията на конкурса, ще получи отговор, а най-добре оформените и трогателни писма ще бъдат наградени от организатора.

Безплатно: И тази събота, 21 ноември, ще има Безплатен вход и ателиета за деца до 7 г. в Регионалния природонаучен музей. Домакините са подготвили малки подаръчета за всяко дете и ателиета за оцветяване и пъзели с животни. Всяко дете ще има достъп до експозицията на музея, включително впечатляващия аквариум с множество разнообразни обитатели на морския цвят.

Безплатно: До 12 декември на същото място ще гостува и Изложба „Без отпадъци“, от която деца и възрастни по атрактивен и достъпен начин ще научат кои отпадъци могат да се рециклират и кои не, както и какво може да направи всеки, за да намали замърсяването.

Работилница за снежни човеци със сухо плъстене ще се проведе в Offline Cafe на 14 ноември, събота. Заниманието е подходящо за деца от 9 г. и възрастни.

Поредната среща на Детска школа за настолни игри и емоционална интелигентност в Читалище „Захари Стоянов“ ще се състои в събота, 21 ноември. Децата ще играят някои от любимите настолни игри и ще се запознаят с емоциите радост и любов.

Новият проект на Къща за музикални вълшебства Дивизи продължава на 22 ноември, неделя, с Музикални Приказки: Вълшебната пръчка и Музикални Приказки: Принцесата върху граховото зърно. По време на децата ще навлизат в света на музиката с помощта на любими приказки, кукли и тематични игри.

По същото време SmartyKids Пловдив Център кани всички малки сръчковци в Коледна неделна работилница за деца.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в Пловдив, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Ако организирате събития, вече можете и самостоятелно да публикувате информация за тях в ПоПоТам Пловдив:
http://plovdiv.popotam.bg/za-organizatori-publikuvayte-sami-vashite-sabitia

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *