Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители  на 14 – 15 ноември 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда и биха искали да посетят спектакъл, работилничка или друго забавление, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители през почивните дни 14 – 15 ноември 2020 в Пловдив.

Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърдят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: Сдружение 365, което организира популярните образователни обиколки Free Plovdiv Tour на английски език, всяка събота ще провежда и турове на български език по по-малко познати маршрути. Темата на 14 ноември е Соц архитектура и монументално изкуство. Срещата е в 11 ч. пред Община Пловдив, като е желателно предварително записване.

Онлайн събития

Безплатно: Започна поредният Вълшебен конкурс за деца и техните фантастични приятели 2020, в който ИКЕА кани всички малки фантазьори и художници от 1 до 12 г. да нарисуват свой въображаем приятел и изпратят рисунката онлайн до 22 ноември. Най-интересните творби ще бъдат пресъздадени в плюшени играчки.

Всяка сряда и събота Щура лаборатория провежда новата си Онлайн научна работилничка за деца Фокуси – разфокуси. Желаещите да участват деца трябва да се свържат с организатора, за да им изпрати материали, а след това всички заедно провеждат експериментите в онлайн среща.

Спектакли и забавления

14 ноември, събота

10:30 и 11:45

Принцесата и свинарят (куклен театър) – Държавен куклен театър Пловдив

17:00

Цирк Арена в Пловдив – Асеновградско шосе, срещу Спортен комплекс „Академик“

15 ноември, неделя

10:30 и 11:45

Приключение с маймунка – премиера на Държавен куклен театър Пловдив – Държавен куклен театър Пловдив.

17:00

Цирк Арена в Пловдив – Асеновградско шосе, срещу Спортен комплекс „Академик“

От 14 ноември 2020 кината Арена съвместно с фестивала „Златен кукер“ започват кампания Киноклуб Детско утро – Анимацията е вълшебство, която ще продължи до края на юни 2021 г. Всяка събота от 11 ч. срещу билет от 5 лв. за двама зрителите ще гледат селекция детски анимационни филми. По линка вижте програмата до края на декември. На 14 и 15 ноември гледайте Анимакидс 1 2D компилация и Смърфовете 1 3D.

Образователни събития за деца и бебета

Безплатно: Безплатен вход и подарък за деца до 7 г. в Регионалния природонаучен музей ще има на 14 ноември, събота. Всяко дете ще има достъп до експозицията на музея, включително впечатляващия аквариум, а за спомен от събитието ще получи и подарък крилце от екзотична тропическа пеперуда.

Безплатно: До края на ноември ще можем да видим представители на най-отровните влечуги и паяци в Терариум в Plovdiv Plaza. Специалисти ще разказват за публиката интересни факти и как да се пазим от тези опасни животни.

Безплатно: До 12 декември в мола ще гостува и Изложба „Без отпадъци“, от която деца и възрастни по атрактивен и достъпен начин ще научат кои отпадъци могат да се рециклират и кои не, както и какво може да направи всеки, за да намали замърсяването.

Работилница за снежни човеци със сухо плъстене ще се проведе в Offline Cafe на 14 ноември, събота. Заниманието е подходящо за деца от 9 г. и възрастни.

И в двата дни на уикенда, 14 и 15 ноември, в Акрили ще има Рисуване за деца и възрастни, а темата е в синхрон със сезона и наближаващите празници.

Безплатно: Новият проект на Къща за музикални вълшебства Дивизи стартира на 15 ноември, неделя, с Музикални Приказки – Трите прасенца и Музикални Приказки: Пиле и пате. Тези първи занимания ще бъдат безплатни, а децата ще навлизат в света на музиката с помощта на любими приказки и тематични игри.

По същото време в Palette of Arts & Wines са планирали творческо ателие за любители на ръчното и ароматно творчество: Работилница за ЧЪНК свещи. Заниманието е подходящо за деца над 8 г. или по-малки с придружител.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в Пловдив, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Ако организирате събития, вече можете и самостоятелно да публикувате информация за тях в ПоПоТам Пловдив:
http://plovdiv.popotam.bg/za-organizatori-publikuvayte-sami-vashite-sabitia

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *