Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители  на 12 – 13 септември 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще останат в града за последния уикенд от ваканцията, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители през почивните дни 12 – 13 септември 2020 в Пловдив.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: До 12 септември ще продължат концертите от фестивала Пловдив – СтоЛица на песента. Всяка вечер на Римския стадион ще пеят деца от различни музикални школи и ще свири Биг Бенд Пловдив.

Безплатно: Още в петък, 11 септември, ще започне популярният Куртово Конаре Фест 2020 и ще продължи до неделя, 13 септември с богата програма от кулинарни, занаятчийски, културни, образователни и музикални събития за малки и големи.

Безплатно: Ученически рок групи ще изпратят лятото и ваканцията с S’cool Rock Fest Plovdiv 2020, който ще се проведе в Парк „Лаута“ на 12 и 13 септември, събота и неделя. Двете вечери от 18 ч. ще свирят утвърдили се вече млади музиканти, а в неделя от 10 ч. ще има и дневна сесия с китарна музика и открити уроци.

Безплатно: Празничен Концерт – Патронен Празник на Народно Читалище „Проф. Кирил Дженев-2018“ ще очаква публика в съботната вечер на 12 септември в Парк „Рибница“, район „Северен“. На сцената ще се изявят участниците в музикални, танцови и художествени школи при читалището.

В Цар-Симеоновата градина всеки четвъртък, петък и събота има Светлинно-музикално шоу на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина (летен сезон). През деня децата с удоволствие играят на т.нар. „сухи фонтани“ в съседство, както и на „реката“ на пл. „Централен“.

Спектакли и забавления

12 септември, събота

10:30 и 11:45

Болен здрав носи (куклен театър) – Държавен куклен театър, открита сцена

11:00

Детско Парти С Т MARKET В Район Южен: Овца Или Вълк 2: Голям Прас – кинопрожекция на бул. „Александър Стамболийски“ 33

13 септември, неделя

10:30 и 11:45

Мързеливата пчеличка (куклен театър) – Държавен куклен театър, открита сцена

Вижте също нашия обзор на филмите за деца в кината: Детска Киноседмица 11 – 17 Септември 2020 В Пловдив

Образователни събития за деца и бебета

Безплатно: Ден на отворените врати в КиндуРу Пловдив Тракия ще очаква деца и родители на 12 септември, за да се запознаят с мястото, екипа и системата за ранно развитие на мъниците. За участие трябва да се запишете предварително.

Безплатно: Открит Урок „Музикални Пътешествия По Света С Марина“ ще има в събота, 12 септември, в Академия за Ранно Детско Развитие. Поканени са деца от 0 до 6 г., в две възрастови групи.

На 12 и 14 септември ще бъдат Прослушванията за Детски музикален театър към Академията на Госпожа Опера: Балет и Актьорско майсторство. За по-точна и пълна информация се обърнете към организаторите, посочени по линка.

В Планетариума на Природонаучния музей зрителите могат да избират между шест атрактивни програми за планетите, звездите, небето над Пловдив, както и атрактивното шоу за непознатите древни обитатели на океанските дълбини. Разписания и условия за посещение: Космическо шоу в Планетариум – Природонаучен музей Пловдив (2D)

Спортни събития

В събота, 12 септември, започва новият сезон на The Little Team – баскетбол за деца от 3 до 8 г.. Заниманията се провеждат във възрастови групи от 3 до 5 и от 6 до 8 г.

Подновени са и заниманията Плуване за бебета и деца в комплекс „Райски кът“.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *