Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители  на 5 – 7 септември 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще останат в града за дългия празничен уикенд, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители през почивните дни 5 – 7 септември 2020 в Пловдив.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Програмата за честването на Деня на Съединението на България и Празник на град Пловдив – 6 септември 2020 започва още на 5 септември вечерта с концерт на Биг Бенд Пловдив и солисти на пл. „Стефан Стамболов“ и ще продължи на другия ден с традиционните тържествен молебен и поднасяне на цветя преди обяд, с празнични концерти на открито през деня до вечерта, когато на пл. „Централен“ ще има възстановка на събитията от 6 септември 1885 г., последвана от тържествена заря-проверка на пл. „Съединение“. По линка по-горе графика на проявите.

Безплатно: От 4 до 6 септември в Пловдив ще се проведе TheatAir – фестивал за улични изкуства 2020, традиционно организиран от Държавен куклен театър. Спектаклите и пърформансите от фестивала ще се представят на различни места на открито в централната част на града. Всички са безплатни, но за някои входът ще бъде със специални талони, които се получават на касата на театъра. Събитията в събота и неделя започват още от 10 ч. сутринта и ще продължат до късна вечер. Сред тях са куклени спектакли за деца и възрастни, ателие по цирково изкуство, магични шоута, живи статуи, циркови изпълнения, парад с гигантски кукли и други забавления. Пълната програма е по линка по-горе.

Безплатно: Ден на Съединението с Free Plovdiv Tour е безплатна познавателна обиколка на забележителностите на града, която ще се проведе на български език. Желаещите да отбележат по този начин 6 септември трябва да се регистрират предварително.

Безплатно: През уикенда фенклубовете на двата най-големи пловдивски футболни отбора организират детски празници.
На 5 септември, събота, клубът на почитателите на „Ботев“ Пловдив организира Футболен турнир в памет на Тоско. За децата ще има подаръци, срещи с любими футболисти и прожекции на филм за отбора.
На другия ден фенклубът на „Локомотив“ Пловдив кани семейства с деца на стадиона на отбора, за да празнуват заедно с различни състезания и игри: Детски празник на Лаута за 6 септември

Още едно празнично спортно предложение идва от Tactical Performance Center 360 EU: Детски празник на стрелбище 360 ще се проведе на 7 септември, понеделник. Децата задължително трябва да са придружени от възрастен.

В Цар-Симеоновата градина всеки четвъртък, петък и събота има Светлинно-музикално шоу на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина (летен сезон). През деня децата с удоволствие играят на т.нар. „сухи фонтани“ в съседство, както и на „реката“ на пл. „Централен“.

Детско ателие Рисуваме на открито „Мики Маус“ в Торти Чочко е предложение на Dali Vino за събота, 5 септември. Желаещите да се включат трябва да си запазят място предварително. Събитието ще се проведе в сладкарницата на пл. „Централен“.

Спектакли и забавления

5 септември, събота

11:00

Детско Парти с Т MARKET в Тракия с тематична част – Състезателни игри

Вижте също нашия обзор на филмите за деца в кината: Детска Киноседмица 4 – 10 Септември 2020 В Пловдив

Образователни събития

По случай празника Регионален исторически музей обявява Вход свободен на 6 септември в Историческия музей – зала „Съединение“ и зала „Българско Възраждане“

Безплатно: Във връзка с предстоящата Нощ на прилепите Зелени Балкани обявиха Творчески конкурс, посветен на прилепите. Той е насочен към деца и младежи от 7 до 18 г., разпределени в групи по възраст. Младите творци могат да участват с литературна, художествена или дигитална творба по избор. Творбите трябва да се изпратят до 8 септември.

Още едно предложение за Рисуване С Деца идва от Артели. На 5 септември, събота, малките художници ще си сътворят чудна картина Калинки. Участието е с предварително записване.

В Планетариума на Природонаучния музей зрителите могат да избират между шест атрактивни програми за планетите, звездите, небето над Пловдив, както и атрактивното шоу за непознатите древни обитатели на океанските дълбини. Разписания и условия за посещение: Космическо шоу в Планетариум – Природонаучен музей Пловдив (2D)

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *