Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители  на 8 – 9 август 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на безплатните и достъпни събития за деца и родители през почивните дни 8 – 9 август 2020 в Пловдив.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: В съботната вечер на 8 август ще бъде поредният Концерт на открито на Духов оркестър Пловдив. Любими мелодии от класиката и популярната музика ще звучат край Виенския павилион в Цар-Симеоновата градина. По линка вижте останалите дати и места на летните концерти.

В Цар-Симеоновата градина всеки четвъртък, петък и събота има Светлинно-музикално шоу на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина (летен сезон). През деня децата с удоволствие играят на т.нар. „сухи фонтани“ в съседство, както и на „реката“ на пл. „Централен“.

Безплатно: И в двата почивни дни ще работи Детската железница, любимо забавление на много малки и големи посетители на Младежкия хълм. По линка вижте работното време, разписанието на влакчето и по-подробна информация: Пътуване с детска железница „Знаме на мира“

Спектакли и забавления

До 20 август всеки ден в кино Lucky – Дом на киното ще има по една безплатна прожекция на филм за деца. Програмата и условията за посещение вижте по линка: Детски филмов фестивал Пловдив Лято 2020

До неделя, 9 август, ще продължи гостуването на Цирк Арлекино в Пловдив, в Тракия, срещу ТЦ „Форум“. Спектаклите са вечер от 19:30 ч.

8 август, събота

Любопитното слонче (куклен театър) – Държавен куклен театър. Представленията са на открито в двора на театъра, от 10:30 и 11:45 ч.

Безплатно: Куклен театър в парка: Болен здрав носи – Държавен куклен театър в парк „Рибница“, район Северен, от 11 ч.

Детска анимация в Парк Въжеландия – Парк и Спа хотел Марково от 18 ч.

9 август, неделя

Трите прасенца – (куклен театър) – Държавен куклен театър, на открито в двора на театъра, от 10:30 и 11:45 ч.

Безплатно: Куклен театър в парка: Житената питка – Държавен куклен театър, открита сцена в парк „Каменица“, район Централен, от 11 ч.

 

Образователни събития

Безплатно: Народно читалище „Шалом Алейхем-1945” обявява Mоето слънчево лято – конкурс за любители-фотографи в 3 възрастови категории. По линка вижте условията за участие и наградите.

Вече започна Приемът за учебната 2020-2021 г. в Papagali. Детският център полага целодневни и полудневни грижи и занимания за деца от 1,5 до 6 г., разпределени в групи по възраст. Предлага се и чуждоезиково обучение.

В Планетариума на Природонаучния музей зрителите могат да избират между шест атрактивни програми за планетите, звездите, небето над Пловдив, както и атрактивното шоу за непознатите древни обитатели на океанските дълбини. Разписания и условия за посещение: Космическо шоу в Планетариум – Природонаучен музей Пловдив (2D)

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.

Вижте също:
Летни Училища, Занимални, Лагери, Ваканция 2020
С Деца На Открит Басейн И Плаж В Пловдив И Близките Околности

Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *