Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители  на 25 – 26 юли 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 25 – 26 юли 2020 в Пловдив.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: Поредният фестивал с храна на открито в Пловдив започна в четвъртък, 23 юли, и ще продължи до неделя, 26 юли. 7:00 -22:30 ч. Street Food & Music Festival 2020 – Plovdiv ще предложи на посетителите разнообразна програма от музикални, артистични и кулинарни изпълнения, а за децата е отделена специална зона. По линка можете да видите какви занимания за деца и бебета са предвидили организаторите.

Безплатно: В съботната вечер на 25 юли по Главната и в Капана ще се проведе второто издание на 6Fest Plovdiv 2020 – фестивал на уличното изкуство. Този път акцентът ще бъде върху танца, а местата, на които можете да гледате изявите на артистите, ще намерите в линка.

Безплатно: В събота привечер, 25 юли, на стълбите „Каменица“ на Главната е първият от поредица летни концерти на открито, с които ще ни зарадва Духов оркестър Пловдив! По линка вижте и останалите дати и места.

В Цар-Симеоновата градина всеки четвъртък, петък и събота има Светлинно-музикално шоу на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина (летен сезон). През деня децата с удоволствие играят на т.нар. „сухи фонтани“ в съседство, както и на „реката“ на пл. „Централен“.

Безплатно: И в двата почивни дни, 25 и 26 юли, любителите на йога и желаещите да опитат сили са поканени да се присъединят Безплатен Йога уикенд на тераса Изток в Plovdiv Plaza. Заниманията се водят от професионален инструктор, подходящи са за малки и големи, а участниците трябва единствено да са облечени в удобни дрехи и да си носят лични постелки.

Безплатно: След продължително прекъсване заради извънредното положение във връзка с разпространението на коронавирус отново работи Детската железница, любимо забавление на много малки и големи посетители на Младежкия хълм. По линка вижте работното време, разписанието на влакчето и по-подробна информация: Пътуване с детска железница „Знаме на мира“

Спектакли и забавления

Спектаклите на Цирк Арлекино в Пловдив са всяка вечер без понеделник, а шапитото вече е в Тракия, срещу ТЦ „Форум“.

25 юли, събота

Житената питка (куклен театър) – Държавен куклен театър. Представленията са на открито в двора на театъра, четири представления за деня.

26 юли, неделя

Палечка (куклен театър) – Държавен куклен театър, две представления на ден, на открито.

Куклен театър в парка: Житената питка – Държавен куклен театър, открита сцена пред магазин Lidl в Тракия, безплатно.

Образователни събития

Безплатно: Народно читалище „Шалом Алейхем-1945” обявява Mоето слънчево лято – конкурс за любители-фотографи в 3 възрастови категории. По линка вижте условията за участие и наградите.

След продължително прекъсване отново е отворен за посетители Планетариумът в Природонаучния музей. Зрителите могат да избират между шест атрактивни програми за планетите, звездите, небето над Пловдив, както и атрактивното шоу за непознатите древни обитатели на океанските дълбини. Разписания и условия за посещение: Космическо шоу в Планетариум – Природонаучен музей Пловдив (2D)

Безплатно: През юни и юли децата, които обичат да строят с атрактивните строителни блокчета на Музейко, ще намерят Строежко на гости на Plovdiv Plaza, в зоната за отдих.

Ах, Морето! – работилница за морски свещи е предложение на „Свещи „От Любов“ към всички от 8 г. нагоре, които искат да си сътворят сами ароматен морски сувенир.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *