Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители  на 18 – 19 юли 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 18 – 19 юли 2020 в Пловдив.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Поради несигурната обстановка ви молим внимателно да обмисляте и подбирате събитията и местата, които да посетите. Препоръчваме също да се свържете предварително с организаторите, за да потвърят провеждането на събитието.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: Вкусът на Пловдив (кулинарен фестивал) и това лято ще изпълни Малката Главна с шатрите на ресторантьори, пекари и производители на хранителни продукти. Фестивалът ще продължи от 16 до 19 юли, неделя.

Безплатно: Уикенд събитията ще започнат още в петък вечер от 19 ч. с Летен концерт в Цар-Симеоновата градина. На открита сцена край „Биг Бенд Пловдив“ с диригент Николай Гешев и солисти, както и на младите таланти от „Арт Войс Център“ с ръководител Руми Иванова. Към тях ще се присъединят и финалистите от музикалния формат „Гласът на България“ – пловдивчаните, които грабнаха сърцата на цяла България – Юлия Йорданова – Керана и Алекс Георгиев.

В Цар-Симеоновата градина всеки четвъртък, петък и събота има Светлинно-музикално шоу на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина (летен сезон). През деня децата с удоволствие играят на т.нар. „сухи фонтани“ в съседство.

Също в петък, 17 юли, вечерта в Лятно кино „Орфей“ е поредната прожекция от фестивала Лятна кинопанорама Филмови нощи във Филипополис. Почитателите на супербързия таралеж, познат от компютърните игри, и на приключенските филми с много ефекти могат да гледат Соник: Филмът. Билети 6-7 лв., онлайн и на място.

В събота, 18 юли, през целия ден ще продължи летният фестивал Музика в Парка, организиран от Район Южен. В Парк „Белите брези“ ще се изявят изпълнители от различни жанрове, като начало ще даде Госпожа Опера с музикалната приказка „Вълшебната флейта“. За желаещите деца ще има открит урок по актьорско майсторство, а след това програмата ще продължи с концерти популярна и фолклорна музика.

Безплатно: И в двата дни на уикенда в Стария град ще се проведе фестивалът Панорама на детското и младежко творчество – Слънцата на децата. В къща-музей „Златю Бояджиев“ и пространствата около нея ще бъдат разположени творчески и музикални ателиета на деца от цялата страна. Посетителите ще могат да видят изложби, действащи работилници, музикални изпълнения със специалното участие на истински детски бенд.

Безплатно: След продължително прекъсване заради извънредното положение във връзка с разпространението на коронавирус отново работи Детската железница, любимо забавление на много малки и големи посетители на Младежкия хълм. По линка вижте работното време, разписанието на влакчето и по-подробна информация: Пътуване с детска железница „Знаме на мира“

Спектакли и забавления

18 юли, събота

Трите прасенца – (куклен театър) – Държавен куклен театър. Представленията са на открито в двора на театъра, четири представления за деня.

Госпожа Опера разказва „Вълшебната флейта“ на децата в район Южен – Парк „Белите брези“

12 юли, неделя

Косе Босе (куклен театър) – Държавен куклен театър, две представления на ден, на открито.

Голямото жабешко пътешествие (куклен театър) – Пътуващ театър „Скрин“ гостува на откритата сцена на Театър „Хенд“

Куклен театър в парка: Болен здрав носи – Държавен куклен театър, открита сцена Акведукт на Бунарджика

Образователни събития

Безплатно: Народно читалище „Шалом Алейхем-1945” обявява Mоето слънчево лято – конкурс за любители-фотографи в 3 възрастови категории. По линка вижте условията за участие и наградите.

След продължително прекъсване отново е отворен за посетители Планетариумът в Природонаучния музей. Зрителите могат да избират между шест атрактивни програми за планетите, звездите, небето над Пловдив, както и атрактивното шоу за непознатите древни обитатели на океанските дълбини. Разписания и условия за посещение: Космическо шоу в Планетариум – Природонаучен музей Пловдив (2D)

Безплатно: През юни и юли децата, които обичат да строят с грамадните строителни блокчета на Музейко, ще намерят Строежко на гости на Plovdiv Plaza, в зоната за отдих.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *