Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители  на 11 – 12 юли 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 11 – 12 юли 2020 в Пловдив.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито

Клуб за водни приключения организира излет Отвъд реката сред дърветата на северния бряг на Марица. Събитието е отворено и достъпно за всички желаещи да се присъединят. Организаторите разказват, че мястото е подходящо за плаж, игри на сушата и водни спортове.

В Цар-Симеоновата градина всеки четвъртък, петък и събота започва Светлинно-музикално шоу на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина (летен сезон). През деня децата с удоволствие играят на т.нар. „сухи фонтани“ в съседство.

WOW GYM отново провежда Кондиционни тренировки за деца и тази събота, 11 юли, заниманието ще бъде на открито на Младежкия хълм от 10 ч.

Спектакли и забавления

От 12 юни до 12 юли ще продължи гостуването на Цирк Арлекино в Пловдив. Шапитото е разположено на поляната до Синята църква в кв. „Смирненски“. Представленията са от вторник до неделя, вечер от 19 ч.

11 юли, събота

Спящата красавица от Веселин Бойдев (куклен театър) – Държавен куклен театър. Представленията са на открито в двора на театъра, три пъти дневно.

12 юли, неделя

Педя човек – лакът брада (куклен театър)  – Държавен куклен театър, две представления на ден, на открито.

Образователни събития

Безплатно: В събота, 11 юли, Ментална аритметика AMAKids Пловдив SPS кани децата на Безплатен демо урок по Либерика – метод за усвояване на бързо четене.

Безплатно: През юни и юли децата, които обичат да строят с грамадните строителни блокчета на Музейко, ще намерят Строежко на гости на Plovdiv Plaza, в зоната за отдих.

Регионалният природонаучен музей съобщи, че отново е отворен Планетариумът и горещо препоръчва атрактивния филм за морските чудовища.

В съботния ден на 11 юли ат 10 ч. е поредното занимание Музика за мъници в Къща за музикални вълшебства „Дивизи“. Час по-късно за децата от 3 г., които вече са навлезли по-дълбоко в света на музиката, ще се проведе заниманието Музикалните Знайковци срещат Арфата.

По същото време по-големите деца, които обичат да творят с ръце, могат да се включат заедно с родителите си в ателие Шием заедно морски кончета и звезди, което ще се проведе в Offline Cafe.

А в неделя „Свещи от любов“ канят деца от 8 г. и възрастни в ателие Работилница за свещ „Мъфин“

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *