Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители  на 4 – 5 юли 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 4 – 5 юли 2020 в Пловдив.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: От 2 до 5 юли на Малката Главна ще бъдат разположени щандовете на участниците в отложения от май Пролетeн панаир на занаятите 2020. Освен многото любопитни експонати, чрез които ще се запознаят с различни традиционни занаяти, малчуганите ще могат да се включат и в Детски работилници за кошничарство и народни музикални инструменти. Те ще са отворени за тях всеки ден от 13 до 15 ч. с вход свободен.

Безплатно: Фестивални чудеса през ЮЛИ е шоу на открито, което „Ася в страната на талантите“ ще проведе на 4 юли, събота, пред Военния клуб. Организаторите обещават много забавления, изненади и подаръци за участниците и публиката.

Безплатно: В неделя, 5 юли, отново ще има обиколка по пловдивските забележителности с гид на български език: Преоткрий Пловдив с Free Plovdiv Tour. Участието е с предварително записване.

В Цар-Симеоновата градина всеки четвъртък, петък и събота започва Светлинно-музикално шоу на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина (летен сезон). През деня децата с удоволствие играят на т.нар. „сухи фонтани“ в съседство.

Спектакли и забавления

От 12 юни до 12 юли ще продължи гостуването на Цирк Арлекино в Пловдив. Шапитото е разположено на поляната до Синята църква в кв. „Смирненски“. Представленията са от вторник до неделя, вечер от 19 ч.

4 юли, събота

Червената шапчица (куклен театър) – Държавен куклен театър. Представленията са на открито в двора на театъра, три пъти дневно.

Безплатно: Живко Джуранов подарява приказки! (куклен театър) – Държавен куклен театър. Актьорът ще разкаже от сцената любимите приказки на децата, които предварително са му писали за тях и са се регистрирали за участие. При интерес се обадете по телефона, за да разберете дали има свободни места.

5 юли, неделя

Трите прасенца  – Държавен куклен театър, две представления на ден, на открито.

Образователни събития

Безплатно: През юни и юли децата, които обичат да строят с грамадните строителни блокчета на Музейко, ще намерят Строежко на гости на Plovdiv Plaza, в зоната за отдих.

През юли YMCA организира Курсове по програмиране за деца и ученици (С++). Заниманията ще се провеждат в събота и неделя и първите са този уикенд, 4-5 юли. Курсът е подходящ за деца от 10 г., цената е 140-196 лв.

От началото на юли в Темпорадас Център започва лятна школа за деца, които искат да усвоят латино танците: Лятна Латино школа за деца 6-12 г.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *