Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители  на 27 – 28 юни 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 27 – 28 юни 2020 в Пловдив.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: Тази година големият детски концерт, традиционно част от фестивала „Дни на музиката в Балабановата къща“, ще бъде посветен на 10-годишния юбилей на „Джаз за деца“. Музикантите от формация Джазтет начело с Венцислав Благоев, отново ще увлекат детската и родителска публика с класически и съвременни мелодии, с чар и импровизации, а на сцената ще видим и млади дарования. Голям Детски Концерт VIII – 10 години Джаз за деца ще се проведе на Римски стадион в събота, 27 юни с вход свободен.

Безплатно: От 25 до 28 юни на Младежкия хълм ще се проведе второто издание на Plovdiv Food Park Festival 2020. Освен разнообразна храна и напитки ще има и базар на изделия ръчно творчество, игри и концерти.

Безплатно: Жълтата Шапчица – куест-игра на открито! ще се проведе в събота, 27 юни, на Младежкия хълм. Желаещите да се включат в приключението трябва да се регистрират предварително.

Безплатно: Същата вечер на същото място ще има детски празник Вълшебно лято с KATRA FM. Организаторите обещават музика, игри, лакомства и други забавления. Очаква се присъстващите да направят малки дарения, като ще получат подаръци в замяна. Събитието е с благотворителна кауза: за ремонт на Инфекциозна болница в Пловдив.

До края на юни в ж.к. Тракия, срещу ТЦ Форум, ще работи Лунапарк „Спасов ленд“: Лунапарк в Пловдив.

В Цар-Симеоновата градина отново всеки четвъртък, петък и събота започва Светлинно-музикално шоу на Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина (летен сезон)

Спектакли и забавления

От 12 юни до 12 юли ще продължи гостуването на Цирк Арлекино в Пловдив. Шапитото е разположено на поляната до Синята църква в кв. „Смирненски“. Представленията са от вторник до неделя, вечер от 19 ч.

27 юни, събота

Патето Жълтурко (куклен театър) – Държавен куклен театър. Представленията са на открито в двора на театъра, четири пъти дневно.

Куклен театър на открито в Мол Марково Тепе: Косе Босе – 11 ч.

28 юни, неделя

Трите прасенца  – Държавен куклен театър, четири представления на ден, на открито.

Клоунски приказки (интерактивен театър) – Театър „Хенд“

Роден под щастлива звезда (куклено-музикален спектакъл) – Би Боп кафе

Образователни събития

Безплатно: През юни и юли децата, които обичат да строят с грамадните строителни блокчета на Музейко, ще намерят Строежко на гости на Plovdiv Plaza, в зоната за отдих.

Безплатно: Тази събота, 27 юни, темата на безплатните беседи Археология за всеки е Медицината в Римската империя. Лекциите са от 10:30 и 14:30 ч., а участието е с предварително записване.

Безплатно: В събота, 27 юни, АМАКидс Пловдив SPS кани децата на присъствен Безплатен демо урок по Ментална аритметика.

Рисуване: чаша мандала point-to-point е предложение на Академия Алгара към любителите на приложното творчество за съботния ден.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *