Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители  на 30 – 31 май и 1 юни 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще останат в града за уикенда и Деня на детето, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 30 – 31 май и на 1 юни 2020 в Пловдив.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители на открито

До края на седмицата продължават инициативите от MOVEWeek Пловдив 2020. В петък, събота и неделя на поляната на Младежкия хълм ще има различни игри и предизвикателства, свързани с екологията и чистотата в града, както и спортни занимания за малки и големи.

Празничното събитие Преоткрий Пловдив с Free Plovdiv Tour ще се проведе в неделя, 31 май, на български език с ограничен брой участници, които трябва да се запишат предварително. Обиколката ще включи емблематични забележителности на Пловдив.

На 1 юни от 11 до 15 ч. всяко желаещо дете, което събере смелост, ще може да се повози на каяк с инструктор на Гребната база. За трудночуващите деца ще има превод на жестомимичен език. Събитието е част от програмата, подготвена за празника от НБ „Иван Вазов“ и партньори. За децата творци и любители на науката също са предвидени забавления: на място в Деня на детето ще се приемат и/или рисуват детски творби, от които ще се направи изложба и тя ще краси библиотеката през цялото лято. Привечер в конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ ще се прожектира филм за прилепите, последван от дискусия. По линка вижте подробности за програмата: Ден на детето в Народна библиотека „Иван Вазов“ и на Гребната база.

Подарък за Деня на детето е предложение от Стрелкови Клуб 360 градуса към всички малки и големи приятели на стрелковия спорт. На 1 юни те ще могата да се включат в безплатни еърсофт мисии и стрелба със снайперова карабина.

До 10 юни в ж.к. Тракия, срещу ТЦ Форум, ще работи Лунапарк „Спасов ленд“: Денят На Детето В Лунапарка

Спектакли и забавления

За малките зрители тази седмица Lucky Дом на киното показва анимационния филм „Напред“: Детска Киноседмица 29 Май – 4 Юни 2020 В Пловдив

31 май, неделя

След продължителна раздяла Театър Хенд отново очаква своята публика с весело интерактивно представление Страната на мехурите, в което децата ще участват заедно с актьорите.

Безплатно, онлайн: Приказки по ноти канят всички на 31 май, неделя на Музикални приказки за малки и големи – Онлайн театрален концерт

1 юни, понеделник – Ден на детето

Специално за празника Държавен куклен театър Пловдив ще покаже премиерния си спектакъл Трите прасенца, като през деня ще има четири представления.

Безплатно: МОЛ Пловдив Плаза ще очаква посетителите си с Балон за всяко дете, с работещ лунапарк и стена за катерене.

Безплатно, онлайн: Празнуваме Деня на детето с АГ „Селена“ е празнична програма, която ще продължи през целия ден на 1 юни и включва различни музикални, поетични, приказни участия, спорт и работилнички. По линка вижте графика на предаванията.

За Празника на детето в Детски център Маккуин са подготвили цял ден игри и изненади.

В Ноте ди Вино също организират парти с аниматори за празника: 1 юни Ден на детето.

Безплатно: Детските мечти летят е събитието, с което Комплексът за социални услуги за деца и семейства ще отбележи Деня на детето. Служителите на центъра събират детски послания, които ще пуснат с балони в небето на 1 юни, а събитието ще бъде излъчено онлайн.

Ретро Поп Арт тИлИфон е темата на празничното рисуване за деца и родители, организирано от Lilavo.

Образователни събития онлайн

Безплатно: На 30 май Парти агенция KinetoFUN ви кани да се включите в специално Ателие „Малкият принц“ , в което ще изработите вълшебни картички за предстоящия празник. По линка вижте какви материали ще са ви нужни.

Безплатно: Национален онлайн конкурс за рисунка на тема „Диви божури“ 2020 се организира от Детско творческо ателие към читалището в Божурище с идеята да разкрие пред децата красотата на природното богатство.

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *