Какво да правим с децата през почивните дни? Събития за деца и родители  на 23 – 25 май 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще останат у дома за дългия празничен уикенд, е нашият обзор на онлайн събитията за деца и родители през почивните дни 23 – 25 май 2020 в Пловдив.
Предлагаме ви и тематични публикации, от които можете да почерпите идеи за домашни игри и забавления.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители

Празничното събитие 24 май с Free Plovdiv Tour ще се проведе на български език с ограничен брой участници, които трябва да се запишат предварително. Обиколката ще включи емблематични забележителности на Пловдив.

Инициативата Археология за всеки отново се завръща в залите на на Регионалния археологически музей. Тази събота, 23 май, темата ще бъде Християнските символи.

Вече почти всички музеи в Пловдив отвориха врати за посетители, но не всички ще работят в празничните почивни дни. За радост, любимият на децата Природонаучен музей е отворен всеки ден.

От сряда до неделя приема посетители друго интересно за малчугани място – Музеят на авиацията в Крумово.

Работното време на Етнографския музей е от вторник до неделя.

Римският стадион и Античният театър, както и всички други обекти в Старинен Пловдив, с изключение на Малката и Голямата базилики, също обявиха, че отварят врати за посетители и ще бъдат отворени през всичките дни с нормално работно време.

Не забравяйте, че при посещение трябва да се спазват противоепидемиологични мерки, с които можете да се запознаете от сайтовете на музеите.

Спектакли и забавления

Кината вече имат разрешение да работят с посетители до 30% от капацитета си, но единствено Lucky Дом на киното обяви прожекции. Вижте кои детски филми са включени в програмата за седмицата: Детска киноседмица 22 – 28 май 2020 в Пловдив

23 май, събота

Безплатно: Държавен куклен театър Бургас ще покаже за децата спектакъла Малкият Мук (куклен театър) .

24 май, неделя

Безплатно: Шуменският театър ще представи веселия образователен спектакъл Книжки сладкодумки от Панайот Цанев (куклен театър).

Безплатно: Онлайн куклен спектакъл на живо: Неродена мома е представлението, което тази неделя ще ни покаже Сити Марк Арт Център.

Безплатно: Детско представление – Мики и Мини Маус по следите на изчезналото съкровище е подготвено по случай празника от Фондация Детски събития.

Безплатно: Онлайн редложението на Куклен театър Стара Загора за тази неделя е Меко казано по Валери Петров.

Къде още да гледате представления от любими изпълнители, както и други забавления за деца вижте тук: Музеи, спектакли и забавления за деца и родители онлайн.

Образователни събития онлайн

Безплатно:  На 23 май Парти агенция KinetoFUN ви кани да се включите в празнично събитие Вълшебството на буквите. Организаторите са подготвили интересни факти, игри и загадки за буквите и думите, а накрая ще има и експеримент.

Безплатно: В събота, 23 май, ще се проведе поредният онлайн Математически турнир „Първи стъпки към върха“ 1-4 клас. Състезанията са всяка седмица или през седмица, в зависимост от възрастта, а по линка можете да прочетете повече включително за по-големите деца.

Безплатно: Национален онлайн конкурс за рисунка на тема „Диви божури“ 2020 се организира от Детско творческо ателие към читалището в Божурище с идеята да разкрие пред децата красотата на природното богатство.

Безплатно: Още едно предложение за малки творци: Старинен Пловдив през детските очи – конкурс за художествено творчество. Могат да участват деца от 7 до 14-годишна възраст от цялата страна, а срокът за изпращане на творбите е до 27 май 2020.

Безплатно: В събота, 23 май, онлайн детското акрил рисуване с Art Academy Online ще бъде на тема Лунно коте, а в неделя Калинка.

Безплатно: В Конкурса за детска рисунка Моята зелена Европа могат да участват деца от 4 до 10 г., като се допускат рисунки, изработени с акварелни, темперни бои или цветни моливи с послание: „Аз и ти заедно в зелена Европа“.

Безплатно: Ученическа Академия Пловдив обяви Творчески конкурс „Красотата на България“ , в който децата от 3 до 6 клас могат да участват с рисунка, текст, математическа задача

Безплатно: В Storytelling Cafe – Kафене Приказка: Story with Sam децата всеки ден могат да слушат приказни истории на английски език.

Спорт и танци онлайн

Безплатно: Всеки ден през седмицата в 11 ч. The Little Gym Sofia провежда онлайн тренировки: The Little Gym at Home: онлайн тренировки и творчески занимания за деца от 1 до 12 г. Освен общите занимания, в събота привечер има по още едно за различните възрастови групи, а в сряда и творческа работилничка.

Бебешки събития онлайн

Безплатно: Вече са отворени парковете, градините, детските площадки, както и някои спортни центрове и комплекси с открити площи. Вече приема посетители и плувната база в Комплекс „Райски кът“, а при какви правила ще се провеждат заниманията, вижте по линка: Плуване за бебета и деца

Игри и забавления за деца и родители у дома

Безплатно: Забавна семейна игра „Шапка/Тенджера” от Джагадамба е подходяща за всички в семейството, които знаят какво е корен на дума.

Забавни игри за деца и родители у дома

Забавни игри за родители и деца вкъщи 2

Подвижни игри за родители и деца у дома

Музеи, спектакли и забавления за деца и родители онлайн

Безплатни електронни учебници и образователни сайтове за деца

Логически загадки за деца и Логически загадки за деца 2  

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *