Какво да правим с децата през почивните дни? Онлайн събития и домашни игри за деца и родители  на 9 – 10 май 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще останат у дома за уикенда, е нашият обзор на онлайн събитията за деца и родители през почивните дни 9 – 10 май 2020 в Пловдив. Предлагаме ви и тематични публикации, от които можете да почерпите идеи за домашни игри и забавления.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Спорт за деца и бебета

Безплатно: От тази седмица вече са разрешени семейни разходки, спорт и събития в тесен кръг, затова парковете, както и някои спортни центрове и комплекси с открити площи започнаха да приемат посетители. Вече е отворена и плувната база в Комплекс „Райски кът“, а при какви правила ще се провеждат заниманията, вижте по линка: Плуване за бебета и деца

Събития за деца и родители

Безплатно: Заедно в кризата – обща онлайн програма на музикалните институти в България (4-10 май) обединява Софийска филхармония, Софийска опера и балет, Опера Пловдив, Опера Стара Загора, Опера Варна, Опера Бургас, Филхармония Плевен, БНР и други водещи формации от страната, които отварят свободен достъп до свои спектакли за деца и възрастни в дните на Великденските празници.

През май Фортисимо Фамилия ще представи онлайн две от своите музикални приказки. На 10 май, неделя, очаквайте Онлайн симфонична приказка „Петя и Вълкът“.

Безплатно: Любимият на децата и на много възрастни музей представя свои експонати и обитатели, чете приказки за животни, показва филмчета, за да е по-близо до почитателите си във времето, когато не могат да го посещават физически: Онлайн инициативи на Регионалния природонаучен музей – Пловдив

Безплатно: Предизвикателство @Портрет е инициатива на Галерия „Едно“, която предизвиква всички художници – професионалисти и любители, малки и големи – да рисуват себе си и хората около тях.

Спектакли и забавления онлайн

Безплатно: Държавен куклен театър Пловдив представи в ютюб канала си някои от спектаклите си за деца. Можете да ги видите тук/ Куклен театър Пловдив онлайн

Безплатно: Всяка събота и неделя в 11 ч. Държавен куклен театър Варна представя онлайн свои детски спектакли в рубриката Приказка за теб. Много творчески идеи за домашни работилнички и декорации актьорите от театъра представят всеки ден в Детска театрална занималня.

Безплатно: Държавен куклен театър Бургас също е подготвил богата и разнообразна програма за малките зрители. По линка вижте не само програмата за уикенда, а и за целия месец:  ДКТ Бургас през май: Момче и вятър (куклен театър).

Безплатно: Куклен театър Стара Загора също излъчва детски спектакли. В страницата на театъра и в платформата urbo все още можете да видите Пипи Дългото чорапче. А на 10 май театърът ще представи и Джелсомино в страната на лъжците. По линка вижте пълната програма за май: Куклен театър Стара Загора онлайн през май. .

Безплатно: Държавен куклен театър Русе също предлага на малчуганите забавления онлайн. Тази неделя, 10 май, гледайте  Малката кибритопродавачка по Ханс Кристиан Андерсен.

Безплатно: В неделя, 10 май, шуменският театър ще представи Книжки сладкодумки от Панайот Цанев (куклен театър)

Безплатно: Една актуална история ще чуете от Аудио Приказки по ноти и Дъга от мечти – Посланието на вируса, а след това можете да опишете, нарисувате или по друг начин изразите мислите и чувствата, които са ви развълнували по време на слушането и да ги споделите с организаторите.

Безплатно: Тазседмичното предложение на Опера Пловдив за децата е Приказките на Госпожа Опера: Пепеляшка. Ще чуете и видите кадри от едноименния балет на Сергей Прокофиев

Безплатно: На 10 май Опера Бургас ще представи онлайн в ютюб канала си Четиримата близнаци / THE FOUR TWINS (музикална комедия). Представлението е подходящо за деца и възрастни.

Безплатно: Всеки ден Боби и кучето Чарли четат Приказки в пет следобед в страничката на читалище „Васил Левски“

Къде да гледате представления от любими изпълнители, както и други забавления за деца вижте тук: Музеи, спектакли и забавления за деца и родители онлайн.

Образователни събития онлайн

Безплатно: По повод предстоящия Ден на детето „Соленото кралство“ обяви Конкурс за детска рисунка на тема „Нарисувай ми мечта“. Срокът за участие е до 20 май, а наградите са безплатни солни терапии и книжки с приказки.

Безплатно: Още едно предложение за малки творци: Старинен Пловдив през детските очи – конкурс за художествено творчество. Могат да участват деца от 7 до 14-годишна възраст от цялата страна, а срокът за изпращане на творбите е до 27 май 2020.

Безплатно: МОЛИВ ЗАД УХОТО – конкурс за детска рисунка предлага на малките художници да нарисуват себе си и своето семейство или измислен приказен герой, който не може да излиза. Най-добрите ще получат за награда книжки с приказки.

Безплатно: В Конкурса за детска рисунка Моята зелена Европа могат да участват деца от 4 до 10 г., като се допускат рисунки, изработени с акварелни, темперни бои или цветни моливи с послание: „Аз и ти заедно в зелена Европа“.

Безплатно: На 9 май Парти агенция KinetoFUN ви кани да се впуснете в увлекателно Онлайн пътешествие в Европа. Ще научите много нови интересни неща за нашия прекрасен континент, ще разгадавате любопитни въпроси и накрая ще участвате в експеримент.

Безплатно: Музейко Вкъщи: Пълзящи експонати След затварянето си за посетители детският научен център започна всеки делничен ден от 15 ч. да излъчва ателиета, които запознават децата с най-новата му интерактивна изложба и с интересни научни факти. Видеата можете да гледате по всяко време в ютюб канала и фейсбук страницата на Музейко.

Безплатно: Всяка събота и неделя от 11 и 17:30 ч. TechnoMagicLand излъчва на живо във фейсбук научни демонстрации. Те са полезни както за допълване на учебния материал, така и за разширяване познанията на децата. Ето какво предстои този уикенд: TechnoMagicLand у дома – програма за 9 и 10 май

Безплатно: На 9 май, събота, SmartyKids Plovdiv Trakia ви очаква в Безплатен шоу-урок по ментална аритметика за деца. За да се включите, трябва да се запишете предварително.

Безплатно: В Storytelling Cafe – Kафене Приказка: Story with Sam децата всеки ден могат да слушат приказни истории на английски език.

Спорт и танци онлайн

Безплатно: Всеки ден през седмицата в 11 ч. The Little Gym Sofia провежда онлайн тренировки: The Little Gym at Home: онлайн тренировки и творчески занимания за деца от 1 до 12 г. Освен общите занимания, в събота привечер има по още едно за различните възрастови групи, а в сряда и творческа работилничка.

Бебешки събития онлайн

Безплатно: Зоологическа градина – онлайн работилничка е предложение на Заедно с мама за най-малките. Видеото може да се гледа в платформата urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет.

Игри и забавления за деца и родители у дома

Безплатно: Забавна семейна игра „Шапка/Тенджера” от Джагадамба е подходяща за всички в семейството, които знаят какво е корен на дума.

Вижте също:

Забавни игри за деца и родители у дома

Забавни игри за родители и деца вкъщи 2

Подвижни игри за родители и деца у дома

Музеи, спектакли и забавления за деца и родители онлайн

Безплатни електронни учебници и образователни сайтове за деца

Логически загадки за деца и Логически загадки за деца 2  

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *