Какво да правим с децата през почивните дни? Онлайн събития и домашни игри за деца и родители  на 25 – 26 април 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще останат у дома за уикенда, е нашият обзор на онлайн събитията за деца и родители през почивните дни 25 – 26 април 2020 в Пловдив. Предлагаме ви и тематични публикации, от които можете да почерпите идеи за домашни игри и забавления.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители онлайн

Безплатно: Virus on-line Festival e онлайн събитие, което ще се проведе от 24 до 26 април 2020 със съдействието на платформата urbo под мотото „Без парички за всички“. Програмата е разнообразна и включва театрални и шоу спектакли, кулинарни демонстрации, спортни и йога класове, презентации.

Безплатно: Заедно в кризата – обща онлайн програма на музикалните институти в България (20 – 26 април) обединява Софийска филхармония, Софийска опера и балет, Опера Пловдив, Опера Стара Загора, Опера Варна, Опера Бургас, Филхармония Плевен, БНР и други водещи формации от страната, които отварят свободен достъп до свои спектакли за деца и възрастни в дните на Великденските празници.

Безплатно: Направете вкъщи Живи картини по творбите на известни български художници – идея от Дома на хумора и сатирата Габрово и Изиарт България.

Безплатно: Продължават извънредните издания от проекта Археология за всеки на Регионален археологически музей Пловдив. Тази събота, 25 април, беседата ще бъде посветена на мозайките – вечното изкуство.

Безплатно: Онлайн предизвикателство за родители от УНИЦЕФ е инициатива, която цели да подпомогне родителите с идеи за споделено време с децата. Всеки ден от 28 март до 12 април в 11 ч. в страницата на УНИЦЕФ България ще бъде публикувано по едно предизвикателство, на което трябва да отговорите. По линка вижте подробности.

Безплатно: Предизвикателство @Портрет е инициатива на Галерия „Едно“, която предизвиква всички художници – професионалисти и любители, малки и големи – да рисуват себе си и хората около тях.

Спектакли и забавления онлайн

Безплатно: Част от провеждащия се Virus on-line Festival е кукленият спектакъл Момче и вятър, който можете да гледате на 25 април от 11 ч.

Безплатно: Всяка събота и неделя в 11 ч. Държавен куклен театър Варна представя онлайн свои детски спектакли в рубриката Приказка за теб. Много творчески идеи за домашни работилнички и декорации актьорите от театъра представят всеки ден в Детска театрална занималня.

Безплатно: Куклен театър Стара Загора също излъчва детски спектакли. В страницата на театъра и в платформата urbo все още можете да видите Пипи Дългото чорапче и Зайчето Питър. А на 26 април театърът ще представи и Вълшебникът от Оз.

Безплатно: В неделя, 26 април, е онлайн премиерата на мюзикъла Патиланци – спектакъл на Опера Бургас.

Безплатно: Същата вечер Опера Варна ще представи мюзикъла за деца Сън.

Безплатно: Всеки ден Боби и кучето Чарли четат Приказки в пет следобед в страничката на читалище „Васил Левски“

Къде да гледате представления от любими изпълнители, както и други забавления за деца вижте тук: Музеи, спектакли и забавления за деца и родители онлайн.

Образователни събития онлайн

Безплатно: Музейко Вкъщи: Пълзящи експонати След затварянето си за посетители детският научен център започна всеки ден от 15 ч. да излъчва ателиета, които запознават децата с най-новата му интерактивна изложба и с интересни научни факти.

Безплатно: Още едно интересно предложение за малки творци: МОЛИВ ЗАД УХОТО – конкурс за детска рисунка им предлага да нарисуват себе си и своето семейство или измислен приказен герой, който не може да излиза. Най-добрите ще получат за награда книжки с приказки.

Безплатно: В Конкурса за детска рисунка Моята зелена Европа могат да участват деца от 4 до 10 г., като се допускат рисунки, изработени с акварелни, темперни бои или цветни моливи с послание: „Аз и ти заедно в зелена Европа“.

Безплатно: В Storytelling Cafe – Kафене Приказка: Story with Sam децата всеки ден могат да слушат приказни истории на английски език.

Спорт и танци онлайн

Безплатно: Всеки ден през седмицата в 11 ч. The Little Gym Sofia провежда онлайн тренировки: The Little Gym at Home: онлайн тренировки и творчески занимания за деца от 1 до 12 г. Освен общите занимания, в събота привечер има по още едно за различните възрастови групи, а в сряда и творческа работилничка.

В Онлайн уроци по танци с Dance Station – програма за седмица 20 – 25.4. ще намерите платени и безплатни класове в различни стилове за деца и възрастни.

Бебешки събития онлайн

Безплатно: Зоологическа градина – онлайн работилничка е предложение на Заедно с мама за най-малките. Видеото може да се гледа в платформата urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет.

Игри и забавления за деца и родители у дома

Безплатно: Забавна семейна игра „Шапка/Тенджера” от Джагадамба е подходяща за всички в семейството, които знаят какво е корен на дума.

Вижте също:

Забавни игри за деца и родители у дома

Забавни игри за родители и деца вкъщи 2

Подвижни игри за родители и деца у дома

Музеи, спектакли и забавления за деца и родители онлайн

Безплатни електронни учебници и образователни сайтове за деца

Логически загадки за деца и Логически загадки за деца 2  

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *