Какво да правим с децата през почивните дни? Онлайн събития и домашни игри за деца и родители  на 17 – 20 април 2020 в Пловдив
Share

Много семейства ще останат у дома през дългия великденски уикенд. За тях е нашият обзор онлайн събитията за деца и родители през почивните дни 17 – 20 април 2020 в Пловдив. Предлагаме ви и тематични публикации, от които можете да почерпите идеи за домашни игри и забавления.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители онлайн

Безплатно: Заедно в кризата – обща онлайн програма на музикалните институти в България (13 – 19 април) обединява Софийска филхармония, Софийска опера и балет, Опера Пловдив, Опера Стара Загора, Опера Варна, Опера Бургас, Филхармония Плевен, БНР и други водещи формации от страната, които отварят свободен достъп до свои спектакли за деца и възрастни в дните на Великденските празници.
Част от програмата е магичният концерт Огънят/Празникът – Галаконцерт за откриване на OPERA OPEN 2019, който Опера Пловдив ще излъчи в петък вечер и записът ще може да се гледа през цялото време на Великденските празници.

Безплатно: Инициативата Ден на Земята 2020 – Предизвикателство идва от РИОС-Пловдив и Зелени Балкани с предизвикателство да направим в домовете си зелен кът като посадим или посеем растение, заснемем действията си и изпратим снимките до организаторите най-късно до 22 април. За най-креативните ще има награди.

Безплатно: Продължават извънредните издания от проекта Археология за всеки на Регионален археологически музей Пловдив. Тази събота, 18 април, ще научим повече за Погребални практики по нашите земи в различните епохи.

Безплатно: Онлайн предизвикателство за родители от УНИЦЕФ е инициатива, която цели да подпомогне родителите с идеи за споделено време с децата. Всеки ден от 28 март до 12 април в 11 ч. в страницата на УНИЦЕФ България ще бъде публикувано по едно предизвикателство, на което трябва да отговорите. По линка вижте подробности.

Безплатно: Предизвикателство @Портрет е инициатива на Галерия „Едно“, която предизвиква всички художници – професионалисти и любители, малки и големи – да рисуват себе си и хората около тях.

Безплатно: Всеки ден Боби и кучето Чарли четат Приказки в пет следобед в страничката на читалище „Васил Левски“

Спектакли и забавления онлайн

Безплатно: Приказките на Госпожа Опера: Петя и Вълкът – онлайн премиера ще гледаме на 18 април, събота.

Къде да гледате представления от любими изпълнители, както и други забавления за деца вижте тук: Музеи, спектакли и забавления за деца и родители онлайн

Безплатно: На 19 април, неделя, 12 ч. гледайте Хензел и Гретел – Онлайн премиера на Столичен куклен театър по приказката на Братя Грим.

Безплатно: Всяка събота и неделя в 11 ч. Държавен куклен театър Варна представя онлайн свои детски спектакли в рубриката Приказка за теб. Много творчески идеи за домашни работилнички и декорации актьорите от театъра представят всеки ден в Детска театрална занималня.

Безплатно: Куклен театър Стара Загора също излъчва детски представления. В страницата на театъра и в платформата urbo можете да видите Пипи Дългото чорапче, Котаракът в чизми /THE PUSS IN BOOTS, Зайчето Питър.

Българският детски игрален филм Случаят Кюри можете да гледате в Kinesky от 18 до 20 април срещу такса 4.95 лв.

Образователни събития онлайн

Безплатно: Музейко Вкъщи: Пълзящи експонати След затварянето си за посетители детският научен център започна всеки ден от 15 ч. да излъчва ателиета, които запознават децата с най-новата му интерактивна изложба и с интересни научни факти.

Безплатно: Чешкият културен център обяви Детски комикс конкурс „Как Фердо Мравката се разправи с вируса”. Срокът за изпращане на творби е 20 април.

Безплатно: Още едно интересно предложение за малки творци: МОЛИВ ЗАД УХОТО – конкурс за детска рисунка им предлага да нарисуват себе си и своето семейство или измислен приказен герой, който не може да излиза. Най-добрите ще получат за награда книжки с приказки.

Безплатно: Ако сте запалени по Лего и роботите, можете да се включите в конкурса на Робопарти Пловдив Най-оригинална конструкция и визия на LEGO робот-хуманоид.

Безплатно: Пет приказки на Валери Петров търсят своите илюстратори е конкурс на Столична библиотека в памет на големия български писател. Всеки ден до 22 април, когато е рожденият му ден, в страницата на Детския отдел се публикуват откъси от негови приказки с покана към малките творци да ги илюстрират.

Безплатно: Великденска кошничка – онлайн работилничка е празничното предложение на Креативна рисувателна работилничка „Шишарка“.

Спорт и танци онлайн

Безплатно: Всеки ден през седмицата в 11 ч. The Little Gym Sofia провежда онлайн тренировки: The Little Gym at Home: онлайн тренировки и творчески занимания за деца от 1 до 12 г. Освен общите занимания, в събота привечер има по още едно за различните възрастови групи, а в сряда и творческа работилничка.

В Онлайн уроци по танци с Dance Station – програма за седмица 13–18.4. ще намерите платени и безплатни класове в различни стилове за деца и възрастни.

Бебешки събития онлайн

Безплатно: Зоологическа градина – онлайн работилничка е предложение на Заедно с мама за най-малките. Видеото може да се гледа в платформата urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет.

Игри и забавления за деца и родители у дома

Забавни игри за деца и родители у дома

Забавни игри за родители и деца вкъщи 2

Подвижни игри за родители и деца у дома

Музеи, спектакли и забавления за деца и родители онлайн

Безплатни електронни учебници и образователни сайтове за деца

Логически загадки за деца и Логически загадки за деца 2  

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *