Какво да правим с децата през почивните дни? Онлайн събития и домашни игри за деца и родители  на 4 – 5 април 2020 в Пловдив
Share

Поредна седмица продължава карантината заради новия коронавирус и децата не посещават ясли, градини, училище. Всички редовни публични прояви бяха отменени, но някои организатори се мобилизираха и започнаха да предлагат събития онлайн. В делничните дни учениците с помощта на родителите са заети повече с дистанционно образование, а в събота и неделя всеки би искал да се позабавлява. Затова възстановихме нашата уикенд рубрика, като обзорът вече е за онлайн събитията за деца и родители през почивните дни 4 – 5 април 2020 в Пловдив. Предлагаме ви и тематични публикации, от които можете да почерпите идеи за домашни игри и забавления.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители онлайн

Безплатно: Онлайн предизвикателство за родители от УНИЦЕФ е инициатива, която цели да подпомогне родителите с идеи за споделено време с децата. Всеки ден от 28 март до 12 април в 11 ч. в страницата на УНИЦЕФ България ще бъде публикувано по едно предизвикателство, на което трябва да отговорите. По линка вижте подробности.

Безплатно: Предизвикателство @Портрет е инициатива на Галерия „Едно“, която предизвиква всички художници – професионалисти и любители, малки и големи – да рисуват себе си и хората около тях.

Безплатно: Тази събота в Археология за всеки на Регионален археологически музей Пловдив ще видим историята на нашия прекрасен град, показана чрез пет предмета в музея.

История на изкуството за деца + рисуване, онлайн: Хокусай е поредното онлайн занимание с История на изкуството за любители. То ще запознае участниците с един от най-известните японски художници Хокусай. Поканени са деца и родители, като ще има две групи през деня в събота, 4 април. Цена 16 лв.

Ателие Сръчкоделци също предлага дистанционни занимания за деца и родители. В събота, 4 април, ще се проведе Онлайн рисуване – Еднорог , а в неделя, 5 април – Цвете. Такса за участие 7 лв.

Спектакли и забавления онлайн

Безплатно: Държавен куклен театър Пловдив представя онлайн един от най-впечатляващите си спектакли: По ръба на небето. Къде да го гледате, както и други забавления за деца вижте тук: Музеи, спектакли и забавления за деца и родители онлайн

Безплатно: В събота, 4 април, от 11 ч. гледайте Неродена мома (куклен театър онлайн), представен онлайн от Сити Марк Център за Изкуство.

Безплатно: Всяка събота и неделя в 11 ч. Държавен куклен театър Варна представя онлайн свои детски спектакли: Приказка за теб (куклени спектакли онлайн)

Безплатно: Всяка неделя Шуменският театър излъчва по едно детско представление. На 4 април това ще бъде кукленият спектакъл Как се гони страх от Калин Илиев.

Безплатно: Приказки в пет следобед всеки ден разказват Боби и кучето Чарли.

Образователни събития онлайн

Безплатно: Музейко Вкъщи: Пълзящи експонати След затварянето си за посетители детският научен център започна всеки ден от 15 ч. да излъчва ателиета, които запознават децата с най-новата му интерактивна изложба и с интересни научни факти.

Безплатно: TechnoMagicLand у дома е нова инициатива на образователния център, в която всяка събота и неделя от 11 и 17:30 ч. на живо във фейсбук се излъчват научни демонстрации. Те са полезни както за допълване на учебния материал, така и за разширяване на познанията на децата.

Безплатно: Ако харесвате роботите и обичате да рисувате, можете да се включите в конкурса за рисунка на Робопарти Пловдив Роботът в помощ на човечеството и планетата.

Безплатно: Storytelling Cafe – Kафене Приказка: Story with Sam е ежедневно събитие на Anglia Cafe, в което децата могат да слушат приказки на английски.

Безплатно: Креативна рисувателна работилничка „Шишарка“ също излъчва в страницата си забавни творчески ателиета за деца. Предложението за тази събота, 4 април, е Абстрактни цветя.

Безплатно: Работилница на колела Lilly & Joe са подготвили онлайн работилнички Направи си совичка и Направи си настолна магнитна игра с рибки. Те се предлагат в urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет по желание.

Безплатно: Творческа работилничка „Хайде да си направим“ от The Little Gym също можете да видите в urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет по желание.

Спорт и танци онлайн

Безплатно: Dance Station ежедневно провежда Безплатни онлайн уроци по танци в различни стилове и за всички възрасти.

Безплатно: Всеки ден през седмицата в 11 ч. The Little Gym Sofia провежда онлайн тренировки: The Little Gym at Home: онлайн тренировки и творчески занимания за деца от 1 до 12 г. Освен общите занимания, в събота привечер има по още едно за различните възрастови групи, а в сряда и творческа работилничка.

Бебешки събития онлайн

Безплатно: Зоологическа градина – онлайн работилничка е предложение на Заедно с мама за най-малките. Видеото може да се гледа в платформата urbo безплатно или срещу заплащане на виртуален билет.

Игри и забавления за деца и родители у дома

Забавни игри за деца и родители у дома

Забавни игри за родители и деца вкъщи 2

Подвижни игри за родители и деца у дома

Музеи, спектакли и забавления за деца и родители онлайн

Безплатни електронни учебници и образователни сайтове за деца

Логически загадки за деца и Логически загадки за деца 2  

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *