Какво да правим с децата през почивните дни? Онлайн събития и домашни игри за деца и родители  на 28 – 29 март 2020 в Пловдив
Share

Поредна седмица продължава карантината заради новия коронавирус и децата не посещават ясли, градини, училище. Всички редовни публични прояви бяха отменени, но някои организатори се мобилизираха и започнаха да предлагат събития онлайн. В делничните дни учениците с помощта на родителите са заети повече с дистанционно образование, а в събота и неделя всеки би искал да се позабавлява. Затова възстановяваме нашата уикенд рубрика, като обзорът вече е за онлайн събитията за деца и родители през почивните дни 28 – 29 март в Пловдив. Предлагаме ви и тематични публикации, от които можете да почерпите идеи за домашни игри и забавления.
По линковете в текста вижте пълната информация за събитията.

Събития за деца и родители онлайн

Безплатно: Предстои последната събота на месец март и по утвърдила се вече традиция в този ден отбелязваме Часа на Земята – най-мащабното и популярно събитие, организирано от WWF и WWF Bulgaria. Тази година всички прояви за деня ще бъдат изцяло дигитални. Ето какво включва програмата:
Часът на Земята 2020 – подробно описание на проявите и идеи как да отбележите празника у дома.
КОНКУРС за рисунки със светлина – за онези, които обичат да снимат и правят експерименти с камерата. По линка подробно е обяснено как се използва фотографската техника, за да се получат ефектни снимки. Конкурсът ще продължи само от 27 до 29 март.
LIVE Приказен концерт за Земята с Бояна Желязкова – за малки и големи, в събота, 28 март, приказни истории, разказани с помощта на цигулка.

Безплатно: Онлайн предизвикателство за родители от УНИЦЕФ е инициатива, която цели да подпомогне родителите с идеи за споделено време с децата. Всеки ден от 28 март до 12 април в 11 ч. в страницата на УНИЦЕФ България ще бъде публикувано по едно предизвикателство, на което трябва да отговорите. По линка вижте подробности.

Безплатно: Тази събота темата в програмата Археология за всеки – март 2020 на Регионален археологически музей Пловдив е Стъклото през вековете.

Безплатно: Рисуване от вкъщи е предложение на ателие Suny Room за съботната вечер. Подходящо за родители и деца.

Ателие Сръчкоделци също предлага дистанционни занимания за деца и родители. В събота, 28 март, ще се проведе Онлайн рисуване – Пеперуда, а в неделя, 29 март – Залез на хамака. Такса за участие 5 лв.

Спектакли и забавления онлайн

Безплатно: Всяка събота и неделя в 11 ч. Държавен куклен театър Варна представя онлайн свои детски спектакли: Приказка за теб (куклени спектакли онлайн)

Безплатно: Всяка неделя Шуменският театър излъчва по едно детско представление. На 29 март това ще бъде Закуска за принцеса от Янко Митев (куклен театър)

Безплатно: „Седемте козлета и вълкът“ YouTube премиера е дипломен спектакъл на студенти от НАТФИЗ, подходящ за деца над 7 г. и възрастни.

Безплатно: Приказки и музика от Приказки по ноти всеки ден в 10 от 26 март: 7 дни – 7 премиери – В подкрепа на мама Ани!

Безплатно: Приказки в пет следобед всеки ден разказват Боби и кучето Чарли.

Образователни събития онлайн

Безплатно: Музейко Вкъщи: Пълзящи експонати След затварянето си за посетители детският научен център започна всеки ден от 15 ч. да излъчва ателиета, които запознават децата с най-новата му интерактивна изложба и с интересни научни факти.

Безплатно: В двата почивни дни очаквайте и TechnoMagicLand у дома. Организаторите са подготвили програма с любопитни научни демонстрации.

Безплатно: Storytelling Cafe – Kафене Приказка: Story with Sam е ежедневно събитие на Anglia Cafe, в което децата могат да слушат приказки на английски.

Безплатно: Креативна рисувателна работилничка „Шишарка“ също излъчва в страницата си забавни творчески ателиета за деца. Предложението за тази събота, 28 март, е ЧереШово Дърво.

Спорт и танци онлайн

Безплатно: Dance Station ежедневно провежда Безплатни онлайн уроци по танци в различни стилове и за всички възрасти.

Безплатно: Всеки ден през седмицата в 11 ч. The Little Gym Sofia провежда онлайн тренировки: The Little Gym at Home: онлайн тренировки и творчески занимания за деца от 1 до 12 г. Освен общите занимания, в събота привечер има по още едно за различните възрастови групи, а в сряда и творческа работилничка.

Бебешки събития онлайн

Безплатно: Музикална стая – online е продължение на бебешките групи за забавления с песнички и музикални игри. Заниманията са всеки ден.

Игри и забавления за деца и родители у дома

Забавни игри за деца и родители у дома

Забавни игри за родители и деца вкъщи 2

Подвижни игри за родители и деца у дома

Музеи, спектакли и забавления за деца и родители онлайн

Безплатни електронни учебници и образователни сайтове за деца

Логически загадки за деца и Логически загадки за деца 2  

Още прекрасни предложения за забавление и полезно прекарване на времето ще намерите в сайта на ПоПоТам, където можете да откриете най-подходящото за вас с помощта на търсачка, карта, възрастови и тематични категории.
Ако искате да получавате предварително информация за всички събития за деца и родители през уикенда в София, абонирайте се за нашия нюзлетър. Това става много лесно, просто попълнете полето, което ще намерите в горната дясна част на всяка вътрешна страница в сайта на ПоПоТам и потвърдете регистрацията си по линка, който ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *