Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 15 – 16 февруари 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 15 – 16 февруари 2020 2019 г. в Пловдив.

Събития за деца и родители на открито

В центъра на града, до 15 февруари и ако времето бъде подходящо, ще продължи да работи Ледена пързалка Пловдив. Тя се намира над подлеза Гладстон и е отворена всеки ден от 10 до 22 ч. По линка можете да видите графика и цените на услугите.

Образователни събития и забавления

Безплатно: Неделната работилничка в Plovdiv Plaza тази седмица ще предложи на децата да си направят приказни летящи дракони: Весела работилничка за дракони.

И този уикенд Арт Академията Верди ще проведе ателиета по рисуване и оцветяване на фигурки за деца. В събота е Арт Академия Верди Тракия, а в неделя ви очаква Арт Академия Верди Каршияка

Изкуство и дизайн за деца е програма на Център Информа Пловдив, която предлага на малчуганите възможност да развият творческото си мислене, да навлязат в основите на компютърния дизайн и моделиране, да се забавляват и играят. Заниманията са всяка събота, а темата на 8 февруари е Екология и Творчество. Подходящо за деца на 7-10 г. Цена 10 лв.,

Спектакли и концерти

Безплатно: От 15 февруари до 15 март в кино Lucky – Дом на киното отново ще има Детски филмов фестивал Пловдив 2020. Всеки уикенд ще има по няколко прожекции на най-новите хитови анимационни филми. За децата до 12 години входът е безплатен. По линка по-горе вижте програмата на фестивала.

В събота, 15 февруари, Държавна опера Пловдив отново ще представи най-известният балет в света – Лебедово езеро в адаптирана за деца версия.

Държавен куклен театър ще покаже за детската публика класическата история за Червената шапчица, а в неделя, 16 февруари, е ред на българската класика с Педя човек – лакът брада.

Също в неделя в ГДК „Борис Христов“ пазарджишкият куклен театър ще представи забавния куклен спектакъл за деца Шестте пингвинчета.

За още предстоящи събития за деца и родители посетете сайта на ПоПоТам Пловдив, където ще намерите актуална информация с помощта на карта, категории по възраст и тематика.

А ако вие самите организирате детски събития, не се колебайте да ни пишете за тях или просто да ги публикувате сами на сайта – много е лесно: http://plovdiv.popotam.bg/za-organizatori-publikuvayte-sami-vashite-sabitia

Не забравяйте да се абонирате за седмичния нюзлетър на ПоПоТам, който ще пристига при вас всеки четвъртък вечер с пълен и винаги актуален списък на събитията през уикенда! Лесно е – просто попълнете полето в горната дясна част на всяка вътрешна страница на ПоПоТам, а след това потвърдете регистрацията си по линка в писмото, което ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам ПловдивКоментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *