Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 8 – 9 февруари 2020 в Пловдив
Share

За семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 8 – 9 февруари 2020 2019 г. в Пловдив.

Събития за деца и родители на открито

В центъра на града, до 15 февруари и ако времето бъде подходящо, ще продължи работи Ледена пързалка Пловдив. Тя се намира над подлеза Гладстон и е отворена всеки ден от 10 до 22 ч. По линка можете да видите графика и цените на услугите.

Образователни събития и забавления

Безплатно: В събота вечер всички почитатели на най-известния малък магьосник са поканени да се включат в карнавална Нощ на книгите за Хари Потър в Хеликон Пловдив-Център. Ще има награди за най-добър костюм и най-добър участник във викторината.

Безплатно първо посещение: В Детска рисувателна школа „Усмивка“ към Арт център „Николай Рьорих“ всяка неделя се провеждат уроци за деца, които по забавен и неангажиращ начин ги въвеждат в света на изобразителното изкуство. Всеки първи урок е безплатен (редовна цена 10 лв.), а посещенията са свободни, според желанието и времето на децата. На 9 февруари малките художници ще рисуват Цветен дъжд. Необходимо е предварително записване.

И този уикенд Арт Академията Верди ще проведе ателиета по рисуване и оцветяване на фигурки за деца. В събота е Арт Академия Верди Тракия, а в неделя

Изкуство и дизайн за деца е програма на Център Информа Пловдив, която предлага на малчуганите възможност да развият творческото си мислене, да навлязат в основите на компютърния дизайн и моделиране, да се забавляват и играят. Заниманията са всяка събота, а темата на 8 февруари е Екология и Творчество. Подходящо за деца на 7-10 г. Цена 10 лв.,

Спектакли и концерти

В събота, 8 февруари, Държавен куклен театър ще разкаже забавната история на Любопитното слонче, а в неделя, 9 февруари, малката публика ще се запознае с една забавна и пакостлива героиня – Житената питка.

За още предстоящи събития за деца и родители посетете сайта на ПоПоТам Пловдив, където ще намерите актуална информация с помощта на карта, категории по възраст и тематика.

А ако вие самите организирате детски събития, не се колебайте да ни пишете за тях или просто да ги публикувате сами на сайта – много е лесно: http://plovdiv.popotam.bg/za-organizatori-publikuvayte-sami-vashite-sabitia

Не забравяйте да се абонирате за седмичния нюзлетър на ПоПоТам, който ще пристига при вас всеки четвъртък вечер с пълен и винаги актуален списък на събитията през уикенда! Лесно е – просто попълнете полето в горната дясна част на всяка вътрешна страница на ПоПоТам, а след това потвърдете регистрацията си по линка в писмото, което ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам ПловдивКоментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *