Логически загадки за деца 2
Share

Тук можете да намерите отговорите на загадките в рубриката #Неделна_загадка, която ПоПоТам публикува на страницата си във Фейсбук: facebook.com/popotam.bg от началото на 2020 г. Показани са условията, а седмица след това ще се появяват и отговорите, като са отбелязани и датите на появяването на загадките във Фейсбук.

Повечето от загадките са подходящи за деца в начална училищна възраст, но много от тях затрудняват и възрастни, както и обратното – лесно ги решават и мъници под 6 годинки. 🙂 ПоПоТам ще се радва, ако малчуганите се справят лесно със задачките и се забавляват, докато ги решават.

Отговорите са в долната част на страницата.

***

ВЪПРОСИ

12 януари 2020

Възможно ли е пръстен да падне в гърне с боб, без да се намокри?

19 януари 2020

На тази картинка нещо не е наред. Можете ли да кажете какво е то?


26 януари 2020

Лора е изследовател. При една експедиция в джунглата я ухапала отровна змия. Лора била подготвена за такъв случай. Тя имала четири таблетки: две – противоотрова, а другите две – катализатори, които ускоряват действието на противоотровата. Инструкциите на лекаря били веднага след ухапването да се вземе по една от двата вида таблетки, а четири часа по-късно и останалите две. Задължително трябвало да се вземат наведнъж една противоотровна и една ускоряваща таблетка, в противен случай те нямали ефект. За беда, Лора не била забелязала, че четирите таблетки са абсолютно еднакви на външен вид и ги държала заедно в една кутийка. Нямало начин да разбере коя таблетка каква е, а не разполагала с много време. След кратък размисъл изследователката измислила как да постъпи и на другия ден продължила експедицията си жива и здрава. Какво направила Лора, за да се излекува?
Отговори

12 януари 2020

Възможно е, ако бобът в гърнето е сух.

19 януари 2020

На клавиатурата два пъти е повторена буквата „J“, а липсва „K“.

26 януари 2020

Лора стрила на прах и четирите таблетки, размесила го добре и го разделила на две равни части. Едната изпила веднага, а втората – четири часа по-късно, според инструкциите на лекаря.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *