Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 11 – 12 януари 2020 в Пловдив
ShareЗа семействата, които ще прекарат уикенда в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 11 – 12 януари 2020 2019 г. в Пловдив.

Събития за деца и родители на открито

В центъра на града почти до края на януари ще работи Ледена пързалка Пловдив. Тя се намира над подлеза Гладстон и е отворена всеки ден от 10 до 22 ч. По линка можете да видите графика и цените на услугите.

Образователни събития и забавления

Безплатно: Приключва годината, в която Пловдив беше Европейска столица на културата. По този случай от 10 до 12 януари в музеи и галерии ще се проведат редица събития, обединени в Закриващ уикенд на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Към детската публика е насочен проектът на Регионалния природонаучен музей „Живата планета“, който ще предложи на посетителите и през двата дни на уикенда светлинна инсталация, триметров балон и „плуващи“ във въздуха риби. Вход свободен за всички деца.
На 11 януари в две от експозициите на Регионалния исторически музей – „Съединение на България от 1885 г.” на пл. „Съединение” и „Българско Възраждане” на ул. „Цанко Лавренов” ви очаква „Семейна събота“, която ще предложи на посетителите разходка в миналото на семейната фотография и възможност за снимки сред интериорите на музеите, като ще им бъдат предоставени помощни материали и семейни гидове.

Безплатно: Весела снежна работилничка очаква деца и родители на 12 януари, неделя, в Пловдив Плаза, където те ще могат сами да си изработят красиви зимни преспапиета. Вход свободен.

Безплатно: За неделя, 12 януари, са насрочени Безплатните шоу уроци за месец януари 2020 със SmartyKids Пловдив. Заниманията ще се проведат в три от клоновете на школата в райони Център и Тракия. Участието е с предварително записване.

Безплатно първо посещение: В Детска рисувателна школа „Усмивка“ към Арт център „Николай Рьорих“ всяка неделя се провеждат уроци за деца, които по забавен и неангажиращ начин ги въвеждат в света на изобразителното изкуство. Всеки първи урок е безплатен, а посещенията са свободни, според желанието и времето на децата. На 12 януари малките художници ще творят на тема Кой живее под земята?. Изисква се предварително записване.

Клуб за настолни игри за деца и емоционална интелигентност „Приятели“ – Пловдив е първият по рода си у нас и е насочен към деца в предучилищна възраст. Организира се от Сдружение „Децата на България-Развитие и бъдеще“, а клубните занимания ще бъдат всяка събота в НЧ „Захари Стоянов“. Месечна такса 35 лв., възраст 4-6 г.

От 11 януари в Пловдивски културен институт започват две нови програми за деца. Едната е отново от Сдружение „Децата на България-Развитие и бъдеще“: 2 в 1 – Английски език и Настолни игри за деца 3+ години. Втората е танцов клас Регетон за деца 7+ години с Дияна. По линковете ще видите подробна информация за заниманията.

От неделя, 12 януари, продължават любимите за много деца занимания в Музикална работилничка с Дади.

Следващата Образователна работилничка в Младежки център Пловдив ще се проведе в събота, 11 януари, и ще бъде посветена на една позната, но винаги имаща с какво да изненада и удиви страна – Англия. Можете да се включите след предварително записване. Вход 5 лв., възраст от 6 г.

Спектакли и концерти

На 11 януари е последното за сезона представление на Лешникотрошачката (балет) – премиера на Опера Пловдив. Спектакълът ще се играе в ГДК „Борис Христов“ от 11 часа.

В събота, 11 януари, Държавен куклен театър ще представи своята интерпретация на андерсеновата приказка Палечка, а в неделя, 12 януари, ще гледаме поучителната история на Косе Босе.

За още предстоящи събития за деца и родители посетете сайта на ПоПоТам Пловдив, където ще намерите актуална информация с помощта на карта, категории по възраст и тематика.

А ако вие самите организирате детски събития, не се колебайте да ни пишете за тях или просто да ги публикувате сами на сайта – много е лесно: http://plovdiv.popotam.bg/za-organizatori-publikuvayte-sami-vashite-sabitia

Не забравяйте да се абонирате за седмичния нюзлетър на ПоПоТам, който ще пристига при вас всеки четвъртък вечер с пълен и винаги актуален списък на събитията през уикенда! Лесно е – просто попълнете полето в горната дясна част на всяка вътрешна страница на ПоПоТам, а след това потвърдете регистрацията си по линка в писмото, което ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам Пловдив

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *