Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 5 – 6 октомври 2019 в Пловдив
Share

За семействата, които ще прекарат първия октомврийски уикенд в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 5 – 6 октомври 2019 г. в Пловдив.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: „Зелени Балкани“, Регионалният природонаучен музей и съмишленици отново се включват в Европейската нощ на прилепите с празник на открито, в Цар Симеоновата градина на 5 октомври. В програмата са предвидени демонстрации, изложби, работилнички и игри, посветени на тези толкова интересни, но заплашени от изчезване животни. Повече за събитието: Международна нощ на прилепите 2019

Безплатно: За следващия ден, 6 октомври, е планирано събитието Приключенски Остров Тракия, което ще се проведе в Ротари парк в „Тракия“ и предвижда множество забавни и спортни игри на открито за малки и големи деца.

Business Run и Kids Run Business Пловдив 2019 е най-голямото тийм билдинг събитие, което се провежда в България. То е инициатива и се провежда на територията на Либхер Хаусгерете Марица. Тази година състезанието ще се състои на 6 октомври, неделя. За участие е необходима предварителна регистрация онлайн. Цена 10 лв. Възраст: 4–16 г.

На Младежкия хълм всеки ден от сряда до неделя работи Детската железница. Билетът е по 1 лв. за всеки. Разписание и още информация: Пътуване с детска железница „Знаме на мира“.

Образователни събития и забавления

Безплатно: Безплатна танцова седмица в Dance Station продължава от 3 до 10 октомври и ще даде възможност на всеки новодошъл да се включи в различните класове, предлагани от школата, за да избере най-подходящия танц за себе си.

Безплатно: Както всяка събота през последните месеци, на 5 октомври отново ще има безплатна беседа за посетителите на Археологическия музей в Пловдив. Повече за събитието вижте тук: Археология за всеки – безплатни тематични беседи – октомври: Митове и легенди в музея

Безплатно: На 6 октомври, неделя, отново ще има Караоке с Маргаритка в Plovdiv Plaza Mall. Децата ще се забавляват с мъпет шоу, любими песнички и танци.

Безплатно за най-малките: До края на годината в Пловдив гостува любимият на много малчугани и техните родители детски научен център Музейко, който ще покаже на посетителите на Историческия музей, зала за съвременна история, едни от най-интересните открития на 19 и 20 век. Изложбата Еврика! Музейко гостува в Пловдив е интерактивна и децата могат сами да направят разлини любопитни експерименти. От 16 март до 31 октомври работното време на изложбата ще бъде от понеделник до неделя включително, от 10:00 до 16:00 ч. Входът е безплатен за децата до 7 г., за по-големите е 1 лв., а за възрастни 2 лв. Ако проявявате интерес към посещение и на истинския Музейко в София, попитайте на рецепцията за ваучери за намаление. В описанието по линка ще намерите подробни указания как да стигнете до Музейния център за съвременна история, където се намира изложбата.

Безплатно първо занимание: Тази неделя, 1 септември, школата по рисуване „Усмивка“ при Арт център „Николай Рьорих“ ще очаква всички желаещи малки художници в Музика – занимание по рисуване за деца, за да се опитат да нарисуват своята представа за музиката. Посещенията в школата са свободни, според времето и желанието на децата, а всеки първи урок е безплатен. Можете да се присъедините към една от двете групи за деня: от 11 или 13:30 ч.

В събота Anglia Cafe организира Арт работилница за родители и деца – Моята детска приказка. Заниманието ще води професионален художник, под чието ръководство участниците ще създадат една нова художествена история.

„Свещи от любов“ гостуват на 5 октомври в на „Сръчни ръчички“ с Нарисувай си свещичка еднорог. Цена: 8 лв. Възраст: 8+

Всяка събота в Учебен център „Тера“ за най-малките има Английски език за деца от 2 до 6 г. и Музикална работилничка за деца от 2 до 6 г., а за по-големите малчугани – Уроци по тенис на корт за деца (начинаещи), които се провеждат на кортовете на Бунарджика.

Също в събота „Къща за музикални вълшебства Дивизи“ ще очаква деца от 1 до 3 г. в Музика за мъници със Стела.

В неделя пък в Carpe Diem отново ще се проведе любимата на много деца Музикална работилничка с Дади.

Спектакли

В събота, 5 октомври, Държавен куклен театър ще представи Мечо Пух (куклен театър) – спектакъл по Артър Милн, а неделя, 6 октомври, ще играе за децата пиеска по приказката на Вилхелм Хауф Малкият Мук.

До края на октомври гостува Цирк Арлекино в Пловдив . Спектаклите се играят в Смирненски, до Синята църква.

За да откриете още предстоящи събития за деца и родители, посетете сайта на ПоПоТам Пловдив, където ще намерите актуална информация с помощта на карта, категории по възраст и тематика.

А ако вие самите организирате детски събития, не се колебайте да ни пишете за тях или просто да ги публикувате сами на сайта – много е лесно: http://plovdiv.popotam.bg/za-organizatori-publikuvayte-sami-vashite-sabitia

Не забравяйте да се абонирате за седмичния нюзлетър на ПоПоТам, който ще пристига при вас всеки четвъртък вечер с пълен и винаги актуален списък на събитията през уикенда! Лесно е – просто попълнете полето в горната дясна част на всяка вътрешна страница на ПоПоТам, а след това потвърдете регистрацията си по линка в писмото, което ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам Пловдив

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *