Къде да отидем с децата през почивните дни? Събития за деца и родители на 21 – 23 септември 2019 в Пловдив
Share

За семействата, които ще прекарат поредния дълъг септемврийски уикенд в града, е нашият обзор на събитията за деца и родители през почивните дни 21 – 23 септември 2019 г. в Пловдив.

Събития за деца и родители на открито

Безплатно: В Цар Симеоновата градина ви очаква 20 години Schneider Electric в Пловдив #ДариЕнергия – забавна интерактивна инсталация, с която можете да накарате едно дърво да светне и така да помогнете на нуждаещи се

Безплатно: И в двата дни на уикенда продължават Празници на Стария град 2019 . За децата са предвидени специални работилнички Оцвети старинен Пловдив и Работилници с царевична шума.

Безплатно:  Капана барабанѝ е покана към всички желаещи малки и големи да се включат в барабанен кръг с различни перкусии и така заедно да създадат музика на момента. Можете да занесете и собствен инструмент. Забавлението е в събота, 21 септември, на Ядрото

Безплатно: В арт проекта В е ч е н | E t e r n a l – Космически кораб каца в Пловдив огромно кълбо ще „каца“ върху Братската могила всяка вечер от 21 до 29 септември.

Безплатно: Денят на Независимостта в Пловдив ще бъде и Ден на отворените улици 2019. Обновената зона край Марица ще бъде напълно затворена за коли, а за пешеходците ще се предлагат различни забавни и образователни дейности.

Безплатно: А по този линк вижте официалната програма за Честване на 111-та годишнина от обявяването на Независимостта на България на 22 септември. Най-атрактивния момент в нея е възстановката на събитията по посрещането на цар Фердинанд в Пловдив, която ще бъде показана в Стария град от 14 ч.

Безплатно: 10 архитектурни загадки за деца и родители в Стария град е инициатива на Архитектурна работилница, която повежда деца и родители по следите на архитектурни съкровища. Участието е с предварително записване.

На Младежкия хълм всеки ден от сряда до неделя работи Детската железница. Билетът е по 1 лв. за всеки. Разписание и още информация: Пътуване с детска железница „Знаме на мира“.

Образователни събития и забавления

В събота, 21 септември, можете да участвате в Спомен за лятото – работилница за морски свещи. Изисква се предварително записване и придружител за деца под 8-годишна възраст.

Безплатно: В неделя всички деца са поканени в Работилничка за тетрадки в Plovdiv Plaza .

Безплатно за най-малките: До края на годината в Пловдив гостува любимият на много малчугани и техните родители детски научен център Музейко, който ще покаже на посетителите на Историческия музей, зала за съвременна история, едни от най-интересните открития на 19 и 20 век. Изложбата Еврика! Музейко гостува в Пловдив е интерактивна и децата могат сами да направят разлини любопитни експерименти. От 16 март до 31 октомври работното време на изложбата ще бъде от понеделник до неделя включително, от 10:00 до 16:00 ч. Входът е безплатен за децата до 7 г., за по-големите е 1 лв., а за възрастни 2 лв. Ако проявявате интерес към посещение и на истинския Музейко в София, попитайте на рецепцията за ваучери за намаление. В описанието по линка ще намерите подробни указания как да стигнете до Музейния център за съвременна история, където се намира изложбата.

Безплатно първо занимание: Тази неделя, 1 септември, школата по рисуване „Усмивка“ при Арт център „Николай Рьорих“ ще очаква всички желаещи малки художници в Красива есен – занимание по рисуване за деца, за да посрещнат с весели творения новия сезон. Посещенията в школата са свободни, според времето и желанието на децата, а всеки първи урок е безплатен. Можете да се присъедините към една от двете групи за деня: от 11 или 13:30 ч.

Спектакли

В неделя, 22 септември, Държавен куклен театър ще играе за децата Приказка от приказки (куклен театър) .

До края на месеца гостува Цирк Арлекино в Пловдив. Спектаклите се играят в Тракия, срещу ТЦ Форум.

За да откриете още предстоящи събития за деца и родители, посетете сайта на ПоПоТам Пловдив, където ще намерите актуална информация с помощта на карта, категории по възраст и тематика.

А ако вие самите организирате детски събития, не се колебайте да ни пишете за тях или просто да ги публикувате сами на сайта – много е лесно: http://plovdiv.popotam.bg/za-organizatori-publikuvayte-sami-vashite-sabitia

Не забравяйте да се абонирате за седмичния нюзлетър на ПоПоТам, който ще пристига при вас всеки четвъртък вечер с пълен и винаги актуален списък на събитията през уикенда! Лесно е – просто попълнете полето в горната дясна част на всяка вътрешна страница на ПоПоТам, а след това потвърдете регистрацията си по линка в писмото, което ще получите на въведения имейл.

Текст и илюстрация: ПоПоТам Пловдив

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *