Пролетeн панаир на занаятите 2020
Share


Време
2 юли 2020 - 5 юли 2020, 10:30 - 19:00 ч.

Място
ул. "Райко Даскалов"

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0 лв.

Регионална занаятчийска камара – Пловдив кани пловдивчани и гости на града на традиционния Пролетен панаир на занаятите, който беше отложен заради пандемията от коронавирус. Новите дати са от 2 до 5 юли 2020г., а мястото е отново на ул. „Райко Даскалов“ /Mалката главна/.
Събитието, чиято цел е да пази традицията в занаятите и да продължи тяхното развитие, е подкрепено от Община Пловдив, КЦМ 2000 ГРУП, Представителен танцов ансамбъл „Седенчица”.
Занаятите са живот, творят се с ръцете на талантливи хора, но идват от сърцето и по традиция не се записват, а тънкостите се предават от човек на човек. Над 70 занаятчии със свой авторски прочит на традиционни занаяти, ще демонстрират пред жители и гости на гр. Пловдив, тънкостите на над 22 различни занаята. Сред тях са художествени тъкани, тъкачество, дърворезба, изделия от кожа, ножарство, художествена керамика, грънчарство, художествено плетиво, шапкарство, национални кукли, народни музикални инструменти, кошничарство, накити, гравьорство и др.
Панаирът на занаятите ще бъде открит официално на 2 юли от 17.00ч на пл.„Римски стадион” и ще работи всеки ден от четвъртък до неделя от 10.00ч – 19.30ч. Децата и всички желаещи могат да се докоснат до богатството на българските занаяти и да провокират своите умения.
В Детски работилници за кошничарство и народни музикални инструменти всеки ден от 13.00 ч. до 15.00 ч. деца ще учат занаята при майстори Мехмед Шакир и Пламен Петракиев.

 

Текст и илюстрация: Регионална Занаятчийска Камара Пловдив


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Регионална Занаятчийска Камара Пловдив
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
16 юли 2020 - 28 август 2020 г., Всички дни ч. - Mоето слънчево лято – конкурс за любители-фотографи

Коментари през Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *