Музейко Вкъщи: Пълзящи експонати
Share


Време
18 март 2020 - 17 май 2020, 15:00 ч.

Място
Музейко

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0 лв.

Очаквайте поредицата ни Музейко Вкъщи с ежедневни live stream видеа, които започват на 18 март в 15:00 часа във Фейсбук страница ни. Ще ви запознаем с последните новини от живота на нашите Пълзящи експонати заедно с херпетолога Красимир Христов – един от най-големите специалисти по змии, гущери и паяци. 

Краси ще ни разкаже как вчера зеленият изумруден смок е сменил кожата си и вече е с нова дреха! В разговор с нашия директор Бистра Кирова той ще ви пренесе в света на дивата природа и нейните обитатели – с още интересни истории и любопитни факти.

Не спирайте да откривателствате, експериментирате и очаквайте нашите любопитни включвания от света на науката с Музейко Вкъщи! 💖

Стойте у дома, за да не пропуснете!

–-

Скъпи приятели,

Детският научен център „Музейко“ затваря за посетители съгласно разпоредбата на Министерство на здравеопазването от 8 март 2020 г., с която се затварят всички арт институции и се преустановяват тематичните събития на територията на цялата страна.

Следете официалния уебсайт на „Музейко“, както и профила ни във Фейсбук, за да разберете първи кога ще отворим отново! Бъдете здрави!

––

Буболечки, змии и гущери ще живеят в Музейко, а поводът за това е новата изложба “Пълзящи експонати”. Защо е важно да познаваме влечугите? Как те се грижат за баланса в природата? Тези и още много любопитни въпроси ще можем да зададем на едни от най-добрите български херпатолози по време на изложбата, която продължава цели 3 месеца – от 3 март до 30 май.

На 3 март в Музейко ще допълзят някои от най-отровните змии в България (но и света!) и със сигурност ще привлекат вниманието на малки и големи зоо любители. Всеки, който някога е мечтал да бъде изследовател на дивата природа, ще има възможността да посети изложбата “Пълзящи експонати” и да се срещне с едни от най-интересните й, но и съвсем не безобидни представители.

Над 20 змии, сред които тайпани, мамби, кобри, кроталиди, гърмящи змии и екзотични смоци ще видим зад стъкло в пространството за временни изложби на Детския научен център. В компанията на най-отровните пълзящи звезди от Африка и далечна Австралия ще бъдат и добре познатите у нас усойница и пепелянка.

Освен с влечуги – змии, игуани и хамелеони, в рамките на “Пълзящи експонати” ще можем да се запознае отблизо и с паяци, скорпиони и хлебарки. А защо не и да научим повече за характер и обществата на тези привидно страшни гости!

Уникалния шанс на едно място да бъдат видяни най-отровните змии в България и света Музейко допълва с традиционната възможност за нови и задълбочени знания: присъствието на специалисти херпатолози посетителите на Детския научен център ще научат какво е поведението на животните в дивата природа и как да се отнасят към тях при случайна среща на поляната или в планината. По време на специални събития към основната изложба ще разберем кога отровата е спасяваща и как се превръща в ценно лекарство, както и защо наистина си струва да харесваме всички тези животни, които ни плашат и интригуват!

Текст и илюстрация: Музейко


Закупуване на билети онлайн:

Източник: Музейко
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
16 май 2020 - 15 юни 2020 г., 10:00 - 18:00 ч. - Аз съм изследовател: конкурс за ученическо есе

Коментари през Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *