Детска киноседмица 20 – 26 ноември 2020 в Пловдив
Share


Време
20 ноември 2020 - 26 ноември 2020, 10:45 - 18:30 ч.

Място
Пловдив

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 6-21 лв.

Обзор на филмите за деца в кината в Пловдив от петък, 20 ноември, до четвъртък, 26 ноември 2020 г.

Във връзка с разпространението на коронавирус при засилени противоепидемични мерки работят всички кина в Пловдив: Lucky Дом на киното, Cinema City, Арена Мол Марково Тепе, Faces, Eccoplexx.

 

От 14 ноември 2020 кината Арена съвместно с фестивала „Златен кукер“ започват кампания Киноклуб Детско утро – Анимацията е вълшебство, която ще продължи до края на юни 2021 г. Всяка събота от 11 ч. срещу билет от 5 лв. за двама зрителите ще гледат селекция детски анимационни филми. По линка вижте програмата до края на декември. На 14 и 15 ноември гледайте Анимакидс 1 2D компилация и Смърфовете 1 3D.

 

Нови филми в кината

 

Приключенската анимация Лео да Винчи: Мисия Мона Лиза идва от Италия, за да въведе децата в мита за невероятната личност и талант на великия изобретател и художник Леонардо да Винчи. Във филма ще видим фантастични машини и остроумни приспособления, които помагат на смелия млад Лео пръв да стигне до скрити съкровища и да победи злите пирати.

 Дублиран на български език, подходящ за деца от 5 г.

Гледайте в кината: Lucky Дом на киното, Cinema City, Арена Мол Марково Тепе, Eccoplexx.


 

 

Тролчета: Турнето е дългоочакваното продължение на филма на DreamWorks Animation от 2016 г., придобил голяма популярност. Във втората част сладурските тролчета изненадващо откриват, че има шест подобни на тях племена и всяко е привързано към различен стил в музиката. Откъм рокаджийското племе, начело с Кралицата на рока Барб, идва заплаха да „измете“ всички останали от сцената и така се завързва сюжет, изпълнен с комични приключения и много музика. Накрая всички се сдобряват, а рокаджиите приемат, че и другите имат право на място под слънцето. Главните герои са същите от първата част на филма: Биги, Сатен, Кадифе, Куп и Блясъчко, които в новата история са призвани да възстановят хармонията в света.

Премиерата трябваше да бъде през пролетта на 2020, но поради ограниченията заради разпространението на коронавируса COVID-19, прожекции в кината не се състояха и филмът можеше да се гледа само онлайн. От началото на октомври 2020 г. някои кина в Пловдив го показват на големия екран:

Lucky Дом на киното, Faces, Eccoplexx, Арена Мол Марково Тепе.

Семейна анимационна комедия, подходяща за деца 3+, дублирана на български.

 


Лигата на животните е приключенска анимационна история за сблъсъка между градските животни и зли роботи. Когато машините чудовища нападат хората и ги изгонват, кучето Роджър, защитник и лидер на животните, обитаващи града, ги организира и повежда в битка срещу нашествениците.

Семейна приключенска комедия от САЩ, създадена 2020 г., дублирана на български език, с продължителност 92 мин., подходяща за деца от 5 г.

Гледайте в кината: Lucky Дом на киното, Cinema City, Faces, Eccoplexx.

 

 

 

 

 


 

 

 

Поредното приключение на Скуби-Ду ще гледаме премиерно в най-новата анимационна екранизация от 2020 г.

Семейна комедия, дублирана на български език, подходяща за деца от 6 г.

Гледайте в кината: Lucky Дом на киното, Cinema City, Арена Мол Марково Тепе, Eccoplexx.

 

 

 

 

 


 

Мулан е най-новата нашумяла премиера на Дисни, отложена от пролетта заради епидемиологичните мерки. Филмът пресъздава древна китайска легенда за момиче-воин, което напуска дома си, несъгласно с родителската воля и, предрешено като мъж, тръгва по трънливия път на самоусъвършенстването и славата. Мулан е игрален филм с впечатляващи екшън сцени и декори, колоритни герои и наситени емоции. Подходящ за деца от 7 г.

Гледайте в Cinema City, Арена Мол Марково Тепе.

 

 

 

 


 

Войната с дядо е забавна история от САЩ за битката, която 10-годишно момче повежда срещу дядо си, след като се е наложило да му отстъпи стаята си. Решен на всичко, за да си възвърне територията, малкият спретва серия от номера, но се оказва, че и дядото не е вчерашен. В ролята на дядото е Робърт де Ниро, присъстват и други известни имена от големия екран. Филмът е от 2000 г., семейна комедия, със субтитри, подходяща за деца от 8 г.

Гледайте в Lucky Дом на киното, Cinema City, Арена Мол Марково Тепе, Faces, Eccoplexx.

 

 

 

 

 


 

Други филми на големия екран

 

 

Почитателите на супербързия таралеж от популярната компютърна игра ще имат удоволствието да го гледат в Соник: Филмът, където той успява да създаде доста неприятности на преследвачите си, но и да създаде истински приятелства. Свръхскоростният и притежаващ свръхспособности син анимиран таралеж си партнира с Джеймс Марсдън, играещ местния полицай, част от чието семейство мечтае да бъде Соник, както и с Джим Кери в ролята на злия гений, който иска да го изследва и използва за свои цели.

Филмът е с продължителност 99 минути, дублиран, подходящ за деца от 4 г.

Гледайте в Cinema City.

 

 

 

 


 

Напред е поредната щура идея на Дисни и Пиксар, която ни въвежда в свят, където ще срещнем може би всички фантастични същества от литературата и филмите, но заети с малко по-различни от обичайните си дейности. Сюжетната линия следва пътя на двама братя елфи, които искат да върнат баща си и се опитват да използват за тази цел завещаната им от него магическа сила.

Филмът е озвучен на български език и е с продължителност 102 минути. За възраст 5+

Гледайте в Cinema City.

 

 

 

 


 

„Кралско корги“ е белгийски анимационен филм от 2019 г., който разказва историята на кучето Рекс, любимец на британската кралица. Със самочувствието на фаворит той се отнася с презрение към себеподобните си, докато не изпада в ситуация, когато има нужда от тяхната помощ. Това помага на Рекс да открие истинските ценности в живота – любовта и приятелството. Приключенията на кралското корги ще ни срещнат със случки и лица от световната политика, което прави филма подходящ и за възрастни.

Времетраене 93 мин., дублиран на български език.

Гледайте в Cinema City.

 

 

 


 

В Чутовното нашествие на мечките в Сицилия се разказва фантастична история за обединение между мечките и хората в борбата им срещу общ враг. Филмът е анимирана адаптация на класическия роман на Дино Будзати, илюстриран от самия автор, чийто стил са запазили и създателите на лентата.

Дублиран на български език, подходящ за деца от 8 г.

Гледайте в Lucky Дом на киното

 

 

 

 

 


Любимите на поколения деца сини човечета се пренасят от телевизионния на големия екран и от уютното си далечно селце в центъра на огромния мегаполис. В Смърфовете 1 3D ще видим всички познати герои, транспортирани от магьосника Гаргамел чрез магически портал в Сентръл Парк, Ню Йорк, където отново трябва да водят борба за оцеляване и да преживеят много приключения в стремежа си да се върнат в родното село.

Филмът е с продължителност 102 мин., дублиран на български език и подходящ за зрители от 4 г.

Гледайте в кино Арена Мол Марково Тепе.

 

 

 

 


Клара идва в кината от Украйна, за да разкаже смешна приключенска история, в която нещата са малко обърнати. Този път не драконът отвлича беззащитни хора, а самият той е отвлеченият. Е, все пак става дума за малко драконче и в мисията по неговото спасяване се втурват едно момиченце и приятелчетата му маймунки. А коя е всъщност е Клара – изненадващо ще разберем в края на филма.

Тази анимационна комедия е дублирана на български език, продължава 89 минути и е подходяща за всяка възраст.

Гледайте в кино Faces

 

 

 

 

 


Контакти на кината в Пловдив:

Lucky Дом на киното – ул. „Гладстон“, Дом на техниката

http://kinolucky.com/

тел. 0889 200 601

Cinema City – Мол Пловдив

https://www.cinemacity.bg/cinemas/details/6402/Пловдив

Арена Мол Марково Тепе

https://www.kinoarena.com/bg/program/view/arena-mol-markovo-tepe

тел. 0893457170

Faces – ЖК „Тракия“, ул. „Съединение“ № 21

http://www.kinofaces.com/

Резервации на билети: 032/ 683-310

Eccoplexx – бул. „Шести септември“ № 128

http://kinoeccoplexx.com/

Резервации на билети:
032/ 644-004
032/ 644-114

 

Текст и корица: ПоПоТам
Закупуване на билети онлайн:

Източник: ПоПоТам
Предстоящи събития на това място:

14 ноември 2020 - 12 декември 2020 г., 8:00 - 17:00 ч. - Най-красиво писмо до Дядо Коледа – конкурс на Български пощи


Следващо събитие от интересуващата ви категория:
1 декември 2020 - 15 декември 2020 г., Всички дни ч. - Коледна ИГРА на Академия за Развитие на Интелекта AMAKids – Пловдив

Коментари през Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *