Ден на Земята 2020 – Предизвикателство
Share

Време
2 април 2020 - 22 април 2020, Всички дни ч.

Място
РИОСВ Пловдив

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 3+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0 лв.

На 22 април 2020 година светът отбелязва 50-годишнината на най-масовия екологичен празник – Деня на Земята. Тази година не можем да излезем навън сред природата, да организираме почистване или да предприемем действия заедно, а планираните от екоинспекцията мероприятия са отложени, докато трае извънредното пложение.

Но това, че не няма как да се съберем заедно, не означава, че няма да отбележим годишнината и да покажем своята любов към събуждащата се природа, която не се интересува от вируси и болести.

Слънцето гали с лъчите си, пролетният дъжд се сипе напоително, птичките пеят любовните си песни, насекомите жужат неуморно, Земята се събужда и се обагря в свежи цветове. Можем да се опитаме да станем част от тази хармония!

Затова РИОСВ – Пловдив отправя предизвикателство към всички деца, ученици и студенти:

Оформете зелен кът в дома си – посейте семена или посадете растение в двора, градината си или в саксия на терасата, направете снимки как правите това и на резултата от усилията Ви! Напишете ни какви растения сте засяли или посадили, има ли някакви особености при грижите за тях, споделете накратко свои мисли какво е Вас Земята и емоциите, които изпитвате, когато сте във връзка с нея. Изпратете снимките и текста на нашия имейл riosv_pd_pr@abv.bg най-късно до 22 април 2020 година.

Не забравяйте да напишете името, възрастта и пощенския си адрес. На авторите на двадесетте най-оригинални фоторазказа ще изпратим по пощата пликче със семена от цветя.

Имайте предвид, че с изпращането на материалите давате съгласието си РИОСВ – Пловдив да ги публикува и използва за информационни и образователни цели.

Земята се нуждае от нас повече отвсякога! Да й дадем своята любов!

Отправеното предизвикателство за Деня на Земята вече е подкрепено от нашите колеги и приятели от „Зелени балкани“. Те ще осигурят и допълнително награди за най-вдъхновените млади градинари!

Текст и илюстрация: РИОСВ – Пловдив
Закупуване на билети онлайн: https://plovdiv.riosv.com/main.php?module=news&object=news&action=view&nws_id=4189&nws_cat_id=2

Източник: РИОСВ – Пловдив
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
13 януари 2021 - 3 февруари 2021 г., 9:00 - 14:30 ч. - "Математика без граници" – записване за зимен кръг (в ОЦ ”Авигея”)

Коментари през Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *