17 Международен Фестивал за френска песен „Златен ключ“
Share


Време
13 юли 2020 - 14 юли 2020, 19:00 ч.

Място
Дом на културата "Борис Христов"

Категории

Подходяща възраст   
Цена
10+, 11+, 4+, 5+, 6+, 7+, 8+, 9+ год. 0 лв.

Паради въведените противоепидемични мерки и участието на гости от Франция, тази година Фестивалът ще бъде на сцена, ситуирана на южната тераса на ДК „Борис Христов“ с концерти на 13 и 14 юли – Денят на Бастилията с начало в 19 часа и специално ателие на 15 юли.
Музикален партньор на „Златен ключ“ 2020 е „Арт Войс Център“, който често бива наричан „люпилня за бъдещи звезди“. На сцената ще изгреят с френски песни новите български таланти, възпитаници на школата. Ще чуем и видим впечатляващи изпълнения на Виктория Илиева, която е само на 10 години, на Аглая Канева – на 13 години и Кристиан Павлов – на 15 години, които ще изпеят популярни шансони със специален и оригинален аранжимент, дело на ръководителя на школата Руми Иванова. Към тях ще се присъединят и звездите с опит – Ива Ичевска и Ивана Муцкова.
На концерта на 13 юли ще пеят и лауреатите от предходни години – Клавдия Китанова, Марина Спасова, Надежда Димова от Молдова и Олга Василенко от Украйна. Те работят в България и вече с нетърпение очакват да дойдат в Пловдив.
Фестивалът ще бъде открит от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов. По традиция на откриването ще звучи химна „Шан-з-Елизе“, със специална джазирана версия, отново направена от Румяна Иванова в изпълнение на Ивана Муцкова, към която ще се присъединят и талантите на Франция „Jessandwest“.
Те ще имат самостоятелен концерт рецитал на 14 юни – Денят на Бастилията и със сигурност ще очароват публиката със свои изпълнения, специално подготвени за участието им в България, като и на този концерт няма да мине без музикални изненади. Сред тях ще са съвместните и запомнящи се изпълнения на близнаците с Ивана Муцкова и с Олга Василенко.
За да продължи този музикален обмен, на 15 юли ще има ателие на френските таланти за всички участници от Арт Войс Център.
Всички прояви от 17-то издание на Международния фестивал за шансони „Златен ключ“- Пловдив 2020 са безплатни с вход свободен, както го изисква форматът на това международно събитие, а Община Пловдив е неизменен партньор в организацията и провеждането, както и най-голямата франкофонска телевизия TV5Monde.
Елате да се заредите с приятни емоции за настъпващото лято.

Текст и илюстрация: ALLIANCE FRANCAISE – PLOVDIV, BULGARIE


Закупуване на билети онлайн:

Източник: ALLIANCE FRANCAISE - PLOVDIV, BULGARIE
Предстоящи събития на това място:
Няма въведени предстоящи събития на тази локация
Следващо събитие от интересуващата ви категория:
16 юли 2020 - 28 август 2020 г., Всички дни ч. - Mоето слънчево лято – конкурс за любители-фотографи

Коментари през Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *